Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.10.2013., 09:26   #8004
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Nije li dizlo tek došao krajem '76-e a do tada su sve bili benzinci. I nisu li prvi benzinci derivati NSU motora iz Prinza 4. Tada je ionako VW kupio NSU koji je kasnije postao Audi. Audi 50/Polo je predstavljen mislim kad i Golf mk1 ili malo kasnije.
"Der im Mai 1974 vorgestellte Golf übernahm die Motoren aus den Modellen Audi 50 (1,1 l Hubraum/50 PS) und Audi 80 (1,5 l/70 PS)."

Ne da mi se sad kopat po ladicama i tražit papire ako su još tu negdje, al moguće je da je kec bio 76a ne 75a, doduše, vjerovatno da i je bio 76a, jer vidim i na wikipedii da je to prva godina dizela. Znači od 11g postojanja keca, samo prve nepune 2 godine nije bilo dizela, tako da to nije neka čitava era nepostojanja dizela kako je ispalo iz kolegine tvrdnje, nego cca 1.5g.
Motori iz princa su zračno hlađeni motori od 600 kubika, a tt je imao 'nabrijane' verzije od 1000 i više kubika (mislim 1100 i 1200tt da je bio još), također zračno hlađeni, i nemaju baš neke veze sa 1.1 motorom u golfu i 50ki.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Da i? Kaj će mi više od 100 kW? Da plaćam skuplje osiguranje?
Razlika u cijeni osiguranja za automobil od 85-110kw i npr automobil od 110-150kw nije ništa veća nego razlika između 67-84kw i grupe iznad
Znači istu analogiju može primjeniti netko tko vozi auto od 80kw, što je blesavo; voziš ono što ti odgovara ili za što imaš novaca.