Citiraj:
Autor MAGARAC
Valjda znas da slabije opremljen TDI sa 105KS kosta preko 30 tisuca kuna vise... Mislim ja im to nedam pa makar i vrijedio tolko vise. Meni bu se auto isplatio nakon 4 godine u dobroj mjeri i nije mi presudni faktor prodaja polovnog. Mozda cu ga ostavit i prodat drugi, mozda ne ko zna. Golf je solidan kao cjelina ali nije nist posebno. Probal sam i TSI i TDI i dobio par ponuda cak sam iso tolko daleko i razgoval sa Zubakovima sogorom koji mi je rekao da ne kupujem 1.2 benzince jer su smece.
Ovo drugo sa uljima i sl. znam. Ne vozim kratke relacije skoro nikad i auti su mi nakon 100-120 tisuca u super stanju, bar mehanicki.
|
Nije provokacija bila upućena direktno, nego u velikom broju slučaja ljudi kad kupe novi auto, pogotovo te klase, jedna od prvih izjava je da je toliko i toliko jeftiniji/opremljeniji od golfa. Smiješna mi je sama činjenica što se svi opravdavaju zašto nisu uzeli vw i odmah činjenice zašto je njihov izbor bolji. Ali prije kupovine izabranog su ipak išli vidjeti tu svetu kravu i ispitati cijenu i opremu premda im nije ništa posebno niti bi ga ikad kupili.
Nebitno što ja vozim/favoriziram, boli me đon što bilotko misli o mom autu ako je meni dobar, nit me dira što se generalizira da velike aute kupuju ljudi s malim egom, što bmw voze samo ljudi u kožnim jaknama obrijane glave, niti što vw voze samo neobzirni vozači koji ne gledaju mrtvi kut i sl. Cijenim samo pedantne vlasnike/vozače koji pomažu svojim iskustvom, bez obzira bilo to opel, fiat, vw ili peugeot.