View Single Post
Staro 27.11.2002., 21:35   #30
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by ozren

Je, fino su karbonizirani...

O.

hmm, teško je sad to reći. može biti da je od iskrenja, a može biti i da je to od skurene plastike.

teško je sad reći, budući da je tvoj Athlon je vukao negdje užasno jaku struju kad je bio overclockan do te mjere. ako je još nešto bilo clockano.... tim gore. S druge strane, ploča je trebala biti predviđena za tako jake struje ili imati bar neku osnovnu električnu zaštitu koja bi gasila cijeli komp kada bi potekla prejaka struja.

stoga je napajanje tu manji faktor, jer vjerojatno može dati jaku struju na 5V railu (moje može dati 44A const. i 47A peak). iskreno, mislim da si imao nekog JNCa, EverPowera ili slično da ti se komp uopće ne bi upalio s tim, jer ta napajanja nisu u stanju isporučivati stabilan napon uz toliko opterećenje, a dobar dio njih nisu uopće u stanju toliko dati.

Kolega prije me preduhitrio. Čini mi se da je tvoja ploča vukla opako puno struje. To spojno mjesto ili možda čak cijeli konektor nije u stanju podnijeti toliku struju, pa je stvar počela polako poprimati tekući oblik.

uglavnom, krivnju prebacujem na ploču, tj. njen ATX konektor, jer je napajanje pretpostavljam dobro istestirano da podnosi takve izlazne struje. još kad se uzme u obzir da svi proizvođači pokušavaju imati što više "recyclable" i "green" materijala na sebi, a pri tome zanemaruju kvalitetu više ili manje, imaš ogromno iskustvo koje bi mogao podijeliti sa EPoXom, a oni tebi zauzvrat da ti pošalju drugu ploču, jer sumnjam da je u EPoXu netko testirao ploču na ovaj način i pod ovim uvjetima kao ti posljdnjih n mjeseci.

have a nice day!