Prije mjesec dana sam poceo dobivat BSOD, prvo sam mislio da je softwerska greska pa sam reinstalirao te neke drivere ali niej pomoglo. A bilo mi je cudno sto se sistem nekad smrzne vec kod butanja prije windowsi. Pa sam promjenio pastu na CPU, bila je vec zapecena. CPU sad radi na 45 - 59C ovisi kako ga opteretim.
No nakon par tjedana opet BSOD. I onda mi je palo na pamet da bi to mogao biti ram. Imam 8GB Corsair vengeance ddr3. I isprobam ja jedna po jedna u prvi slot kad kod jednog ne radi komp, nece da boota uopce. Maticna je 970 extreme 4. I ima one butone na sebi reset i gasenje. I kad je resetiram tako onda ponekad boota. Ali sam napravio memtest.org i izbacilo mi je 60 000 errora s ovim keksom koji navodno ne valja. I mene sad zanima kako da ja budem siguran da je otisao taj keks ili dali je mozda otisao utor. Sad komp radi na 4gb i jos nije dosao BSOD. A mislim da mi je 4gb premalo. Pa sad dali mogu sto napraviti s ovim navodno pokvarenim ramom i ako ne, kako da sad kupim novi ram? Dali da gledam i kupim tocno takav kao sto imam? Ili mogu i neke druge verzije kupiti?
I kako to da nakon 3 godine cijena tog rama ne pada. Cijena je ista kao i kad sam kupio komp, cak mi se cini da je mozda i porasla, za taj isti ram koji imam u istom ducanu.