Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.10.2013., 06:01   #7837
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
U nekim zemljama EU je zakon da guma nije ispravna ako je starija od 6 godina.
Na svakoj gumi imaš oznaku DOT pomoću koje možeš saznati tjedan i godinu proizvodnje, npr. kod mene na ljetnima: 4811 prevedeno da je guma proizvedena u 48. tjednu 2011. godine.

Nadalje, što se tiče testova koje si spomenuo i zemlje proizvodnje: 195/65 R15 i 205/55R16 su različite dimenzije i shodno tome se različito ponašaju bez obzira što se radi o istom proizvođaču i modelu gume, te dvije gume nisu identične u uvjetima na cesti.
Jednako tako, određena dimenzija se može proizvoditi u Sloveniji, neka druga u Njemačkoj i neka treća u Poljskoj. Ne koriste se uvijek iste sirovine, što je isto vidljivo iz kodova na gumi nego samo ista receptura smjese.
Ima jedno 4-5 godina kako sam čitao i naslušao se hvalospjeva od Good Year Eagle F1 GSD3 kako je guma savršena..blablabla...i odem u vulkal i kupim 4 komada. Već nakon nekoliko km Slavonske avenije moj dojam je bio da je to čisto smeće, što nije bilo ni čudo jer su bile "made in china" gdje sam vilicu spustio do poda kad sam skužio doma da su jedne od najboljih guma jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača proizvedene u Kini. Nikad više good year na moj auto, bez obzira otkud je. Od tad prije kupnje ako ne mogu vidjeti gumu prije montaže, one ne idu na moj auto. Iščuđavali su se kad sam tražio da vidim gume uživo prije montaže pokazujući mi slike iz cjenika.

Zato sam toyo upravo i je jedna od najomiljenijih proizvođača guma bez obzira na sve testove jer su sve toyo gume proizvedene u Japanu.
Imao sam te gume, 225/45 R17 veličinu, kupljene u Vulkalu, made in Germany. To su bile super gume osim jednog detalja. Na Slavonskoj u kolotrazima su "plesale" i totalno razumijem da su ti bile smeće. S ovo da su ti Toyo dobre jer su napravljene u Japanu, good for you. Imao sam Bridgestone Potenze 040 iz Japana i bolje su mi sadašnje Goodyear Eagle Asymetric 2.
Garro je offline   Reply With Quote