Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.10.2013., 00:45   #7775
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Gotovinom si danas u mogućnosti spustiti cijenu za isti iznos koliko ćeš platiti kamate banci za tih 2-3-5 godina. Nevjerojatno, ali istina.
Prodavao sam nedavno auto i nisam mogao vjerovati što sam sve dobivao pod račun: od traktora, teretnog kombija, priključaka za traktor, jelove građe, keramičkih pločica, stado ovaca, kawasaki 750 i sl.

Nemoj krivo shvatiti, nisam ti osobni bankar, ali kako misliš plaćati te rate za auto ako nisi u mogućnosti dići kredit. Bar nek ti netko od članova obitelji digne, jer ako zagusti nećeš tako lako prodati taj isti auto da bi vratio dugovanja.

I na kraju: autokuće. Cijene su im nijansu iznad auta koji su od vlasnika, ali nisu registrirani što će reći da tebe u startu traže još 3000 kuna povrh cijene prijepisa.
Pred nekoliko mjeseci sam prodao karavana i uzeo si manji auto, odmah nakon kupovine je bilo još 7-8000 kuna troška, registracija, remenje (ne vjerujem ja nijednoj knjižici danas, pogotovo u današnje vrijeme kad Zubak ima akcije 1500 kuna zamjenu zupčastog remena i pritom zamjeni samo remen i vodenu pumpu a ostavi stare rolice i španere, stazni remen i španer se niti ne diraju a u knjižici štambilj zamjene remena) i sve nove tekućine.
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ovo gore je relativno. Vrlo. Zato što je većina automobila u npr sve 3 autokuće koje sam gore naveo iz uvoza. Dakle, troškova prijepisa nema. Oni koji nisu iz uvoza,nego kupljeni u hr, su uglavnom regani. Cijena je uglavnom veća nego od privatnih osoba, ali to je za razumit, ipak firma ima određene troškove koje treba podmirivati, no zato su i korekcije cijene često sasvim dovoljne da se ta razlika u cijeni kompenzira.
Što se tiče muljanja u ovl. servisima sa ne-izmjenom dijelova, a u servisnu se uredno upiše da su zamijenjeni, to je tak od pamtivijeka, i svatko imalo svjestan i razuman će kad si kupi rabljeni automobil otići napraviti veliki servis i biti miran onda x godina po tom pitanju, jednokratan trošak, velik, ali opet bolje tako nego vjerovati nekom na riječ, pa kad pukne remen ili se razlabavi lanac pa se dogodi havarija motora i troškovi počesto dođu na pol vrijednosti auta i više, onda je zlo...
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma sada je ludo doba za kupovat rabljena kola, em što se nađe u startu odličnih ponuda jer ljudi nemaju para, em što dobrano to ide dolje kad sa kešom zamašeš.

veli mi kolega da priča sa serviserom svojim da je imao uredan bravo dizel 2009 ako se ne varam sa nekim normalnim kilometrima, on ga ispitao, sredio i bila je cifra po oglasnicima oko 7k€ ili tak nešto i on stavio tak neku najnižu kak su se kretale cijene nije ga nazvao apsolutno nitko, na kraju je prvi poziv dobio kad ga je stavio na 4-5k pa ti vidi.
Quotam svu trojicu, znam da je uvijek najbolje sa kešom i tražit prvog vlasnika i sl, pošto je situacija takva kakva je (ne kupujem sebi privatno) ne znam di bi gledao, cijena max 40 000 kn, i trebao bi ga nać što prije (ili ja ili osoba koja će ga platit).
Budem sutra bacio oko na web od ovih što si napisao Jopis, valjda imaju ok izbor.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote