nema potrebe, evo ovaj što sam sada kupio izgleda ogavno, a tiši je i bolje hladi nego original od ovog shyta.
ako i rikne do dogodine, opet nađem nešto slično, nije mi bed svake godine davat ako treba 40 kuna, samo da barem tu godinu prevali.

iako kažem, očekivo sam dapače bio sam uvijeren da će shyte mugen 3 radit barem 3 godine bez beda, zato sam blago rečeno popizdio kada sam danas upalio komp i skužio da ne radi, a kako sam skužio? pa tako što je zvrjo jače od ovog što nije original kojeg sam sad stavio, jedino njega sam čuo i od grafičke vent kada je bio na maximumu, inače ga ne čujem npr u T2 vent od grafičke nisam čuo ali sam čuo od mugena 3.
srećom, ovaj sada je tiši i zericu bolje hladi. ne treba min išta bolje, već sam mislio da će me koštat 250 kuna, ipak sam jeftinije prošo 40 kuna, sada ću vidjet za godinu dvije dana ako mi dosadi, možda promjenim neki bolji modža uzmem tu Noctua ali sumnjam da mi stane u kućište, to je veliko hladilo, iako ga svi hvale i govore da je najbolje zračnog hladilo, moja je procijena da mi ne treba ništa slično tome. rađe ovako mjenjam svake godine ovo plastično sranje, nego da dajem tolike pare a nikada ne znaš možda baš ja budem te sreće, pa meni rikne Noctua koja praktički nikome ne rikava.
ma nije da me ne interesiraju tehnički podaci, pa pratim ja to, ali nije da mi se kešira preko 500 kuna za obično hladilo za proc, iako sam svijestan da je ova Noctua ful pouzdana i da je svi hvale, ali opet davat tolike pare za jedno obično hladilo od plastike i malo lima i bakra meni je to previše. držim se one, "snađi se druže" za sad pali.
mislio sam kupit ovo, ali bolje da sam odusto ovako sam puno jeftinije prošo.... na kraju krajeva meni je hladnjak ok, samo mi je vent novi trebao.
Cooler ARCTIC COOLING Freezer i30

Max. Cooling Capacity 320 Watts
Heatpipe Direct-Touch O 8 mm x 4 (double-sided)
Heatsink Material Aluminum fins x 48, thickness: 0.5 mm
Fan (mm) ARCTIC F12 PWM:
120 mm, 400 – 1,350 RPM (PWM controlled)
Airflow 74 CFM / 125.7 m3/h
Bearing Fluid Dynamic Bearing
Noise Level 0.3 Sone (@1,350 RPM)
Current, Voltage 0.22A / 3.5 - 12V
Dimensions (Product) 100 (L) x 139 (W) x 161 (H) mm
Net Weight 0.9 kg
Dimensions (Packaging) 123 (L) x 161 (W) x 187 (H) mm
eto pa sad ti reci, da ne pratim tehničke podatke.