View Single Post
Staro 30.09.2013., 10:53   #1
Tinushka
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Exclamation (riješeno) Neće očitati HDD, neće dignuti Windowse

Zadnja 2 tjedna sam se napatila s ovim kompjuterom kao sto nisam u zadnje 2 godine,a obzirom da sam tutlek za kompjutore opcenito,ne znam vise sta da radim..
Znaci, pocelo je tako da sam instalirala Windows 8 na prvi HDD, zatim nakon sta mi ti windowsi nisu koristili za sve sta mi je trebalo,odlucila sam dic XP SP3 na drugi HDD. Nakon sta sam koristila XP ravno tjedan dana,jedno jutro se odlucio ne bootat.. U BIOSU taj hard uopce nije ocitavao. Prvo sam mislila da se pokvario kabel,pa sam probala stavit drugi,ali nije ni do tog bilo, da bi na kraju skuzila da je taj hdd prestao radit.
Makla sam njega i stavila drugi i nanovo dizala XP. Ovaj put je radio ravno 3 dana,dok nije nestalo struje u kuci u jednom trenutku,i nakon tog mi je pocelo izbacivati error: ''NTLDR is missing. Press CTRL + ALT + DEL to restart.'' Trazila sam po forumima kako da to rijesim,stavila CD s windowsima unutra,bootala s CDa i usla u Recovery console, probala komandu ''chkdsk'',nije naslo file ''Autochk.exe''. Probala sam utipkat ''fixmbr'' i nakon tog ''fixboot'',ni to mi nije htjelo,vise se ne sjecam sta mi je tocno napisalo jer sam tu vec dobrano pizdila.
Krenula ispocetka,formatirat cu cijeli disk,nanovo dizat XP. Dodem do setupa,a on mi javi da je CD ostecen.
Aj dobro,bootat cu s prvog HDDa 8-icu,bar necu izgubit sve fajlove. Da bi mi za taj HDD javilo nesto deseto,svaki put kad upalim kompjuter,ne znam sto mi tocno javi jer povrh svega toga mi sad ne prolazi dalje od pocetnog screena pri paljenju. Odspojim jedan HDD,ili spojim drugi,bilosta cackam s hardverom i slijedecih sat vremena ne smijem dirat dok se ne sjeti da bi mogao proci dalje od tog screena. U principu mi nece dici nijedne windowse i nece mi bootat s CDa ni XP ni win 8 instalaciju.

Trenutno imam 2 hdda u kompjuteru,onaj na kojem je 8-ica: Samsung HD250HJ (SATA), a onaj na kojem je XP: Maxtor 6L160P0.

Ako itko ima ikakve ideje sta da napravim,jer ja zbilja vise ne znam. HDDova nemam vise i ne znam zasto toliko problema imam odjednom jer je prije toga sve radilo normalno. Da li je do maticne, da li je do napajanja ili do cega..
Tinushka je offline   Reply With Quote