View Single Post
Staro 29.09.2013., 19:24   #490
centaur
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
Da, skužio sam još nešto u vezi throttling-a, kako god postavio opcije u BIOS-u throttling se dešava u Intelburntestu, bez obzira dal ga vrtio na stock-u od 4000 MHZ ili ga klokao ali samo onda kada temperatura procesora dosegne 70 °C, znači to je vjerovatno neka zaštita u procesoru, od pregrijavanja, što li, uglavnom kad dosegne 70 °C takt se iznenada na koju sekundu spusti na 1400 MHz, a zatim ga opet diže na 4000 MHz i tako regulira da temperatura procesora ne pređe 70 °C, inače drugog throttlinga nema.

Očito da imam poblem sa hlađenjem bez obzira na vodeno. Vjerovatno bi ga neki zračni hladnjak srednje klase bolje ohladio od ove "šminke". Tu sam se ja malo za.....ao, al šta sad.

Što se tiće VDroop-a (a ne VDropa), on je recimo na stock frekvi pri full loadu u Intelburntestu sa stock 1.350V na recimo 1.320 ili 1.310V...pri overclock-u kad je napon najbitniji jednostavno ga se stavi na malo višu vrijednost i tako se iskompenzira "VDroop".

U kom programu si pratio aktivnost jezgri da si skužio "turbo core" na par sekundi ?
centaur je offline   Reply With Quote