View Single Post
Staro 26.09.2013., 11:24   #35616
droja
Registered User

Datum registracije: Jun 2013
Budući da sam višegodišnji korisnik e-xplorera, upravo bio s jednim na maratonu na Velebitu, a klinci moji voze 2, mislim da mogu koju reći...

Serije Range, Mantra i Vertigo imaju komponente kao i bicikli niže klase renomiranih proizvođača. Jedino što se razlikuje je rama, ja je nisam uspio slomit, a bilo je žestokih vožnji i imao sam preko 100 kg, ali jesam jednom uspio iskrivit zadnji trokut. Ne vidim zašto bi ih itko odbijao, to nisu klasični pevecikli. Uostalom, popis ovlaštenih servisa za njih je podugačak.

Ove druge x-plorere, jeftinije, s njima bih se vozikao samo oko kuće, ponekad. Iako djeluju van okvira, za sve što se kvarilo na njima, bilo je dijelova u servisu.

Da se razumijemo, sve zajedno to nije prekvalitetno, ja sam na svom u 5 godina dosad gotovo sve mijenjao ili popravljao, ali jeste bila žestoka uporaba. No, treba bicikl održavat bilo koji bio.

Pa, generalni zaključak je: kupiti bicikl s imenom ako se ima love, a x-plorer i x-pert su sigurno među ovim noname bikeovima najbolji izbor. Za "do dućana", svakako najbolji izbor. Servisno pokriveni, dijelovi iznadprosječni za cijenu.

Ja sam čak razmišljao o uzimanju fulke rame i kupnje najskupljeg x-perta i samo prebacit dijelove. Ima računice sad kad im prepolove cijenu.
droja je offline   Reply With Quote