Nisam nasao adekvatnu temu, pa cu ovdje postati.
Naime, dobio sam 2 komada Samsung 721N monitora. Oba su imala simptome da se lampica za power upali ali slike nema.
Tad sam malo trazio po netu i vidio da ljudi predlazu zamjenu kondenzatora jer su tvornicki losi. Dosao sam do napajacke ploce koja izgleda ovako:
Tri kondenzatora su bila napuhnuta, 1x25V @ 330uF i 2x 25V @880uF. Obiljezeni su na slikama.
Kod nas u Čakovcu ima dućan s elektronikom te sam tamo danas kupio zamjenske kondenzatore. 25V sa 330uF je bilo, dok obih od 880uF nije bilo. Tad mi je prodavac (kolega s foruma) rekao da mogu staviti i kondenzator veceg kapaciteta, samo da je 25V. Ponudio mi je kondic od 1000uF na 25V.
Doma sam ih lijepo zamijenio (nije bio uopce problem), te sam optimisticno pokusao upaliti monitor. Slika se nije pojavila, samo je nakratko zablinkala lapica od power-a. Odmah sam osjetio mali miris paljevine tj onog elektronickog dima. Pogledavsi odozada, vidio sam sto je otislo.
Taj mali crni "kvadratic" (ne bih znao tocno sto je to), je jednostavno eksplodirao tj zacrnio je sve oko sebe. Sad, moguce da je to otislo zbog kondenzatora, moguce da je otislo jer je star monitor. Posto imam drugog na kojem jos to nisam pokusavao, volio bih pitati za savjet nekog strucnijeg, da mi dade neki pametan savjet

. Ili da odem kod nekog tv servisera? Mislim nije bed dati 50 kn za prelemljivanje ako ce sve sljakati, no da ne gubim vrijeme i ne zezam covjeka ako nece pomoci.