24.09.2013., 20:44
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
Autor burmuz
Koliko sam ima prilike pročitati najave, nisam služio do kraja da li je to standalone OS ili samo neki mod ili nadogradnja postojećih. Bazira se na linuxu da, ali mene jako zanima na koji će način raditi sve ostalo ( osim igara koje kupiš na Steamu te ostalih usluga koje isti pruža).
Drugim riječima, hoće li se korisnici koji koriste računalo prvenstveno za rad, a tek onda za igre moći nesmetano služiti ovim OS-om, tj. u potponosti zamjeniti windowse ili Mac-ov Os?
Koliko sam mogao vidjeti sučelje mi se čini kao optimizirano za konzole, te me nekako, uvjetno rečeno, brine kako će se koristi PC periferija sa svime što nosi sa sobom ( i miševi, i tipkovnice, zvučnici), pri tome mislim na tipa: podešavanje zvuka softverski, podešavanje miša na razne načine, makroi za tipkovnicu itd. itd....
Evo u promotivnom materijalu govore kako će se moći spojiti na tv u dnevnom boravku i sl. ali to nije ništa revolucionarno, pa svatko si s HDMI-jem može razvuči igru s PC-a na TV.
Za kraj, nekako mi se to sve čini "svašta nešto" ali nekako nisam baš siguran da će to "šljakati" kao na Windowsima ( kojih nisam fan, ali mi služe svrsi). Jedino možda segemnt tržišta koji preferira "konzolašku" filozofiju, to mi se čini da bi bilo zadovoljavajuće.
|
I mene zanima hoće li biti kakvog desktopa ili će korisnik sam naknadno instalirati. Tu je uvijek konzola preko koje jednom linijom instaliraš cijeli DE. Sigurno je da će OS bootati u Steam Big Picture mod. Možda njega prošire medijskim funkcijama. Što se tiče periferije, to je za Valve jedna od važnijih točaka pa ne sumnjam da će se to dobro izvesti, a i sam Linux ima drajvere za jako puno postojeće periferije. Još uz to ako uspiju dobro napraviti taj pretpostavljani kontroler bit će super.
|
|
|