View Single Post
Staro 23.09.2013., 11:14   #35566
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Zabavno, ali zahtjevno, danas imam muskulfiber ledja... Zadovoljan da sam ispeljao sve na stazi, sad treba ic opet
Nisi ti u formi, meni nije nista, kakav muskulfiber
Inace, unatoc upozorenjima Hostlera (on je gurao 30% staze od Lovranske drage) i foresterrija na PM-u kak je to grda staza za spust osobno sam bio uvjeren da nas par nece imati problema na spustu i da cemo to odradit kak Bog zapoveda, a tako i bi.

...a sad REPORT:

2013-09-22 Ucka, Babin grob-kamp Medveja

Posto mi je voznja na Ucku izmigoljila kad su temperature bile koliko-toliko normalne, trebalo je pricekati kraj ljeta i stabilnije vremenske prilike kako bi se napokon popeo bajkom na Ucku. Tura je bila odavno pripremljena, samo sam cekao da se poklopi povoljna prognoza, i dan kad sam slobodan za voznju - ova nedjelja je bio taj dan.

Imao sam jednu malu dilemu, naime, kad vec idem dolje htio sam ekipu odvesti na najtezu stazu , jedino sto nisam znao koja je to od dvije moguce koje idu od Lovranske drage do kampa, pa sam kontaktirao Hostlera i foresterrija via forum, da me prosvijetle - i naravno, vrlo brzo dilema je razrijesena, uz sve to broj vozaca se povecao za dvoje domacih (Anita i Sasha aka foresterri) te smo tako skroz neplanirano dobili i vodice po Uckoj.

Startali smo s mola u Lovranu, pocetni uspon ide asfaltom (odokativno 1/3 uspona), usput se nizu lijepi pogledi. Kasnije prelazimo na makadam, i u sumu, sto je veeeliki plus kad upece sunce, pogotovo ako se odluci voziti turu ljeti kad je zvizdan. Sam uspon rekao bih da je umjeren, sve dok ne dodje zadnjih 2.5km kad treba nagaziti pedale i skinuti cca 200m visinskih, sto ce neukondiranima sigurno prisjesti.

A sad spust - paaaa, umara vise nego uspon . Do Lovranske drage moze se fino peglati i skakutati preko stijenja, uz naravno oprez, jer ima cist lijepih zamki i iznenadjenja. Singlica vijuga oko i preko kamenja, jako lijepo, prava gustaona. Destro opet nije imao srece s tubelessom, probio je straznju gumu, rupa cca 5-6mm, mlijeko naravno nema sansi da zakrpa, foresterri system s gumicom takodjer nula bodova - ali zato nova zracnica rijesava stvar .

Od Lovranske drage pocinje r'n'r, strmo, stijenovitije, switchbackovi - tehnicka staza bas kakve volim, i zbog koje sam i potegnuo na Ucku. Jako puno treba raditi tijelom i rukama, a to se nakon voznje bome i osjeti u ramenom dijelu i podlakticama.

Prekrasna voznja, vrhunski spust, Aniti i Sashi zahvaljujem na ugodnom drustvu i vodstvu po Uckoj, ruta definitivno ulazi u redoviti kalendar voznji.

fotke:
https://picasaweb.google.com/0Slavek...robKampMedveja

video:
http://www.youtube.com/watch?v=Qa-ix7a2f1k
Nik je offline   Reply With Quote