View Single Post
Staro 13.09.2013., 11:11   #3216
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ja san u početku instalira teme i ikone na PC, prošlo me. Isto tako san to želio na iPhonu, nisan moga, dobio Android, prošlo me. Ono šta san cijenio kod Androida je da san se moga spojit na SMB, da san moga otvorit masu različitih formata. Nije me toliko briga root i pizdarije, jer generalno neki rom brzo radi ali baterija još gora, tako da se većinom ostaje na stock stvarima. Druga stvar koja mi se sviđa kod Androida je ekran tj. sama veličina istog jer san počeo od S2 paralelno koristit telefone (zanmarit ću one isprdke jeftine <2000 kn). I to je od prilike to. Za custom teme me zaboli šiška (iman i sad kod sebe drodi, ali sve stock, koristi mi za fiskalizacije), Ringtone je savršeno syncan na oba tako da to nije problem, pisme san nakrca na iPhone (čak neman onaj iritantni media rescan ka na androidu), kontakti su u oblaku skupa sa svim podacima, tako da je zamjena telefona samo 3 minute posla.

Jedna stvar koja me posebno iritira na Androidima (ima san kratak osvrt na Android mobiteli threadu, pa san dobio ) je taj lag ma koliko telefon brz bio od S2 do S4, uključujući i druge kompanije. Jednostavno ima uvik tu malu zadršku, i jednostavno mi je gušt doć na iPhone 4 (+) i samo radi swipe po ekranu. Animacije isto nekad znaju zablokirat (šta je na telefonu koji prodajen za 4300), i šta mi se događalo često (to san s ExDialerom sredio) je da Phone app (jedan od najbitnijih na telefonu ) da makne isti iz memorije pa mi imenik učitava po sekundu - dvi, dok je to kod jabuke uvik aktivno i instantno. Spotlight koji nisan u početku toliko koristio sad je jednostavno ne zamjenjiv s jednim swipom iman pristup porukama, mailovima, podjestnicima...

Cilo virime dok san bio na iOS žudio san za widgetima, kad san sve isproba opet san android nakrca s ikonama, jer widgete baš i ne koristin a nisu ni neki najkorisniji (tipa FB post otvara aplilakciju umisto da iz widgeta napiše post, kao Apple), tako da san na kraju odusta od toga. Smetala me i sinkornizacja iPhona (i danas je) ali san naša Media Monkey i pisme su sada stvar prošlosti, spoji, syncaj i sve je tu. Video više ni ne trudin gledat na telefonu (ka prije) jer neman ni vrimena ni volje. I to je od prilke to, od jebene customizacije san spa na custom ringtone (njih par kojii su u oblaku), i wallpaper BMW E46 koji nisan ima pola godine prominio.
Mail attachmente koje san napominja par puta i solio pamet, više ni sam ne koristin. I masa uber cool feature na Androidu.

Jedna stvar koju malo spominju je vrijednost Apple uređaja. Svoj prvi iPhone 4 (prije nisan volio plastičnu non retina gubu, niti ih danas volin, i sve ispod 300PPI mi nije drago) san platio nešto sitno cca 2500 kn, a za tjedan dana proda za 3000 kn. Nakon toga san uzeo 4S, kupljen 2 komada 3000 kn (Zg, momak s bilim Lancerom ), prodani jedan nakon pola godine za 2900 (friž velika nazad), a drugi za 3000 kn (nakon 11 mj), nakon toga iPhone 5 4400 kn prodan nakon par dana za 100 kn vise (triba mi kesh), i opet serija 4/4S svi u plusu, da bi opet kupio 5icu kad san sta na noge (cijenu neću pista ) i sad čekan 5S da napravin swap. Dok san u tom razdoblju ima par androida (S2, S3, S4, HTC One S, HTC One X x3, HTC One, Xperia S) i na svakom san popušio neku lovu, jer mobiteli nisu toliko prepoznatljivi i traženi. HOX me najviše košta pola godine -1300 kn

Šta se tiče JB nikad ga nisan volio niti ga volin, 2 razloga ne volin te tweakove, uspori mob. A kao serviser neke mi je stvari teze obavit ako je JB tu. Tako da me iskreno zaboli oce izac ili nece, jer mi stvarno ne triba. Appove koje koristin ili su free ili (još nisan kupio) ad based, tako da neman potribu za Navigonom od 100€ kad i mape ok rade (spasile mi guzicu po Zagrebu u 8 mj).

Na kraju bi samo sve to sumira, sve prednosti kod Androida koje su mi bile wow su mi se zgadile nakon servisa (kasapljenje) i tog fenomenalnog laga, nasprama iOSa (i WP8) koji su zatvoreni ali rade ka podmazani, plus veliki JABUCI šta su mi dali 2 nova telefona kad mi je bilo koja pizdarija bila, e to moraju tek ovi ponudit (ako ikad ponude). WOW efekt i da svi pripoznaju iPhone (bili neću ni spominjat) to ne govorin. Toliko od mene.

Citiraj:
I ako ćemo o tome tko je prvi. Puno prije su drugi imali 1920x1080 ekrane naspram Applea.
Tako je bilo i za retinu, pa eto sada svi imaju high density ekrane
Baja 001 je offline