12.09.2013., 13:36
|
|
Nisko letim, visoko padam
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Autor Matth€w
To sam i ja iz prva shvatio, ali nažalost nije tako.
Kao što vidiš na prijavnici se može zaokružiti "fizička osoba", što odmah insinuira kontra ovog što si ti pretpostavio. Gospođa iz carine mi je sama priznala da su to sve zbrda-zdol napravili po pitanju organizacije, doslovce pa "pet minuta" prije ulaska u EU što je i razlog zašto je sve tako potrpano na jednu prijavnicu. Nije neki problem budući da se nema puno toga za unijeti na nju, ali je isprva zbunjujuće.
Nadalje, pitao sam baš čovjeka s DHL-a; "Da li običan Pero Perić s ulice mora otvoriti EORI makar nema poduzeća?" Njegov odgovor je bio da da. Bez toga se ne možeš izvršiti carinski nalog.
Ono što mi nije jasno da li se taj EORI mora svaki predavati / slati samo posebnim kurirskim službama poput FedExa, UPS i DHL-a pri postupuku carinjenja i oporezivanja, ili i Hrvatska pošta upada u tu priču. Nešto mi je bio izmumljo, ali nisam ga shvatio.
|
Vidio sam da piše i fizička osoba ali čim sam vidio "ime tvrtke" odmah sam pomislio da je samo za njih. Pa oni nisu normalni, da se nebi još s tim sad patio. Tnx za odgovor.
|