Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.09.2013., 08:48   #7265
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Mene osobno smeta to što imam osjećaj da su ljudi koji vole dobre aute i posjeduju iste ( barem kod nas ) diskriminirani na svakom koraku. Na što mislim? Osobno vozim po propisima i nemam još ni jednu kaznu ( niti za parking ) a vozim već 11 godina te stvarno mislim da treba propise poštovati. Ali me smeta par stvari:
1. Zašto neispravna i poluispravna stara vozila po 20 godina prolaze tehnički uvijek i bez problema, a ljude koji imaju relativno nove aute maltretiraju za najmanje odstupanje vezano za ispuh i sl.?
2. Zbog čega se plaća veći porez ( i to ne mislim da veći iznos, nego na veći postotak poreza) na skuplji auto. Ajde, za CO2 kužim, ekologija.
3. Zbog čega policajci uvijek radije zaustave nekoga u OK autu nego u krntiji? ( uvjerio sam se osobno, kad vozim staru Fiestu od staraca nikad me ne "fermaju 2 %" a kad uzmem Megane R.S. onda imam osjećaj kao da jedva čekaju da me zaustave)
4. Ograničenja su brutalna, mislim 50 km/h u naselju je ok, ali je "naselje" ako imaš 3 kuće na 20 km2, mislim ono, moraš voziti u 3. brzini i zamisli tako tipa 10 km. I ostala ograničenja... 130 km/h je premalo ograničenje po meni.
5. Da nema vlastitog gušta, čovjek se zapita zašto bi uopće kupio neki dobar auto. Čemu? Da ti uzmu zadnju kunu na porez i da imaš osjećaj da si kažnjen jer eto udostojio si priuštiti nešto lijepo, a gdje ćeš voziti to što si kupio kad su svuda ograničenja i jedva čekaju da te globe.
Ok, kažu odi na pistu. Ali čemu onda imati svoj auto? Pa bože moj, ima za iznajmiti i Ferrari i Porshe pa ću onda radije to.
Mislim da postoji tu diskriminacija ( ne kažem za zakone, oni vrijede za sve isto) ali ne mogu se oteti osjećaju da nekako kod nas nije sreća imati lijepe stvari
burmuz je offline   Reply With Quote