Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.09.2013., 07:27   #7262
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Regulirao bih na način koji sam naveo na početku - paušal koji je veći što je "kupljena" brzina veća. Ti sa svojim akcentom npr sigurno nebi uzeo preko 150, i onda nebi ni vozio u crvenoj zoni za svoj auto. Da ne misliš da ja nisam imao sličan auto (Toyota Avensis) koji išao 197 i na toj brzini mu je trebalo da se zaustavi koliko i teretnom vlaku...

Provedba? Kamere. Pa ak voziš brže od paušalne ti se to dodatno naplati, i to dosta. Svi znamo da su kamere uvijek u akciji, a ne lutrija kao presretači, tako da tu nema baš izbjegavanja.

Znam da je blesasta ideja ali s obzirom da država želi prvenstveno pare, eto im onda pare, a nas spase gluposti i ti isti policajci mogu rješavati opasnija mjesta.

Ono kaj se točno vidi kroz godine jest to da su vozači sve lošiji i lošiji. Dio problema jest to kaj svatko na kraju dobije vozačku, a realno nisu svi sposobni uopće za vozit. Drugi dio problema jest kaj se stvorila ta slika kak je brzina jedino zlo i onda na kraju imaš vozače koji nisu nikad vozili iznad 100, a na toj brzini im je puls kao dobrom vozaču na 200+ -- no svejedno bu koristili mobitel "jer to je OK, pa svi pričaju". Ako je nekome 100 brzina svjetlosti, onda se može zamisliti kakvu reakciju će taj ili ta imat ak se desi nekaj spetljano na cesti. Da ne kažem da te u autoškoli nauče kaj je kočnica ali ti nikad ne pokažu kad je kočnica najveće zlo i kad se ne smije kočit... Puno je tu fundamentalnih, sistemskih grešaka no sve na kraju završava da su ljudi poput mene "manijaci" a ovi kaj završe u suprotnom smjeru na autoputu "simpatično zbunjeni".

Nikad neću zaboravit članak u Jutarnjem u kojem pišu kak je neka dama bila u rotoru u suprotnom smjeru i kak se nadaju da je prošla bez ogrebotine... a svi ovi koji NISU napravili takvu ludost, glupost, ultra-opasnost, njih tko jebe.

Zadnje izmijenjeno od: ozren. 10.09.2013. u 08:19.
ozren je offline   Reply With Quote