Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.09.2013., 23:16   #7260
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Brzina, barem ove o kojima pricate je najmanji ubojica. Autoputevi pa makar i sa 240 su puno sigurniji od nasih lokalnih i jako prometnih drzavnih cesti. Npr., danas nesreca kraj Kutine, bezbrojne prema Sisku itd. Ne samo auti nego i biciklisti, pjesaci, traktoristi itd. Zato se slazem da je ganjanje brzih vozaca po autoputu samo punjenje budgeta. Idem vec nekoliko godina svaki dan autoputom i najcesce nesrece su tipa kamion sletio s ceste zbog uspavalog vozaca i sl. nesrece zbog umora. S druge strane sam 9 godina radio kao terenski komercijalist i skoro da nema ceste u HR po kojoj nisam vozio i tamo sam vidio svasta, od pregazenih biciklista, jako puno nesreca s motorima, frontalku a i sam sam bio u par grdih skara s tim da nisam ja kaj sam preticao. Vidio sam aute doslovno omotane ok stupa, zabijene i smrskane do kraja zbog onih betonskih mostica kaj imaju ljudi pred kucama i sl. Ugl. opasnosti je neusporedivo puta vise i ovo s autoputevima je samo mazanje ociju da se skrene pogled s pravog problema. Jos gore kaj su ljudi kod nas prisiljeni ic lokalnim cestama jer su nam autoputevi preskupi, nemamo vinjete i sve se radi da nam se uzme sto vise love iz dzepa. Ak neces platit odna riskiraj sa preticanjem traktora i Fapova kaj nedu prek 50, frustriranih baba kaj se voze 30, biciklista koji su specijalna vrsta na takvim cestama itd..

Ljudi se danas voze po autoputevima puno sporije nego pred 4,5,6 godina kad je 150 bilo normalno. 120,130 ili manje su najcesce putne brzine, masu ih se sverca i iza kamiona a ovi kaj lete brze od 180 su uglavnom poslovnjaci i tu i tamo koji stranac. Mislim da je cijena goriva ucinala svoje. Najcudnije kaj sam vidio na autopustu prema OS je bila mislim Laguna Coupe na sredini izmedu dve ograde, suzena za trecinu. Nemam poima kak je dospjela nutra jer polomljene ograde nije bilo.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 09.09.2013. u 23:22.
MAGARAC je offline   Reply With Quote