Meni nije jasno što se svi hvataju brzine. Pa opasniji su vozači neispravnih auta, koji ne daju žmigavac kad mijenjaju smjer, kojima ne rade štopke, koji voze na felgama (skoro), koji voze pijani, drogirani, neispavani.....
"Brzina ne ubija ljude. Iznenadno zaustavljanje ubija." Clarkson kralj

.
Svaki dan izbjegnem barem jedan sudar, a vozim u granicama zakona i ovisno o vremenskim prilikama i stanju ceste. Baš sam neki dan skoro pogazio biciklisticu.
Ne bi mi bilo previše žao i da je bilo nečega, ali kasnije sam bio sretan da nije bilo ničega. Uglavnom, ja idem tridesetak na sat i tražim parking. Ona, odjednom, odluči izletit pred mene iz dvorišta i skrenuti ispred mene, kao da izlijetanje nije bilo dosta. Sjeo sam na trubu i skužila je da ipak ide nekakav auto. Naravno da mi je pokazala prst, a ja sam naglo dao gas u prazno, a onda pustio kvačilo i pritisnuo opet. Gume zaškripale i ona se malo usrala. Reko', pa ma** ti j****. Pogledaj lijevo/desno, prije izlaska. Samo mi to treba da neku budalu nosim na duši.
Druga prilika, sa biserom, je bila u Virovitici. Čovjek lagano usporava (prethodno izletio sa sporedne) i ja držim razmak jer ne znam što bi on mogao napraviti. On uredno da žmigavac i krene u finalno usporavanje i skretanje na parking (nekima je to poseban proces). Ja usporavam jer ga ne mogu obići i nema nikakve potrebe za to. Naravno, sjetio se baja u jeep-u obići mene i bilo koga ispred mene, samo nije primjetio da ovaj misli skrenuti na parking i da mu uredno radi žmigavac. Škripa guma, ja po gasu, a majstor pobježe na komšijin parking

. Baja u jeep-u i dalje želi obići i reko', "e nećeš prokletniče"

.
Malo natezanja i ode on. Pustio sam budalu, jer tko zna što bi slijedilo.
Svakakvih ima na cesti, stvarno.