Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.09.2013., 16:40   #7245
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
NHF Ozren, ali kako voziš samo super automobile, jedna je stvar kad tebi netko oduzme prednost u preticajnom traku na autocesti u GT-Ru ili Miceku Evo a drugo je kad prednost oduzme netko nekome u Thaliji s gumama za tačke koji se zašpurao npr. 170 na sat (ako je to ikako fizički moguće u takvom autu dakako )
Vidiš upravo o tome pričam - dobar auto bu zakočil, a loš nebu. Netko tko nema ni za gume nebu onda platil paušal za iznad 130, tak da onda nesmije doletit sa tih 170.

Citiraj:
Autor danijel_b Pregled postova
Kod nas najmanje na autocesti stradavaju od brzine, vec zbog vlastite gluposti. Najcesce zaspu jer je A3 zbog blagih zavoja iznimno uspavljujuca dionica ak se vozi relativno sporo u iole dobrom autu, bar meni je. Ne sjecam se kad je netko poginuo vozeci 250 na A3
Ogroman broj nesreća je rezultat kaj su ljudi zaspali... uključujući redovne udare u naplatne kućice. Glupost je #1 uzrok, i tu ima zadivljujućih poteza i ideja, plus kaj onda zbog pomanjkanja mozga ne kuže kakvi su uvjeti na cesti...

Sjećam se ko danas kad sam se prije dvije godine vozio Dalmatinom iz Makarske u Zadar. Uvjeti savršeni i ja sam vozio stvarno brzo. No vidjelo se da je na jedno 30-50km oblak smrti - crn, munje na rubovima, spojeno nebo i zemlja... i normalno kad sam došao blizu sam jako usporio. S druge strane ovi koje sam prestigao, i koji su uglavnom išli oko 150, su nastavili dalje istom brzinom. Tak su me prestigla trojica taman kak smo ušli u kišnu zavjesu, oni lijepo istom brzinom kao i po suncu i suhom. Ja pak kreten usporio na 80. I sa tih istih 80 sam ih onda prošao vozeći slalom između njihovih razbijenih branika i limarije. Naime dva su završila u ogradi, svak sa jedne strane, u razmaku od možda 50m. Treći je stigao čitavih 400m dalje i bio skršen prek obje trake.

Citiraj:
Autor danijel_b Pregled postova
Poanta je da su se uhvatili kaznjavanja po najsigurnijem mjestu cestovnog prometa umjesto da rijese divljanje po naseljenim mjestima i opasne tocke po drzavnim cestama.
Dakle da, presretaci se kupuju zbog naplate kazni a ne zbog povecanja sigurnosti na cestama. Jer da je tako onda bi najvece kazne naplacivali zbog ne drzanja razmaka koja je u njemi od 500 do 1000 eura jer je to jedna od najopasnijih radnji. Nasi presretaci cak ni ne mjere razmak medju vozilima, sta vise reci
Upravo to... Zato i kažem paušal, dobe tu lovu koju tolko žele i gotovo sa pretvaranjem.

Umjesto da riješe divljanje gdje je naseljeno, i to ne način da naseru brdo ležećih preko kojih kamioni natovareni sa 20t šljunka prelaze kao da ih nema, već na pravi način, oni tu kenjaju s tim licemjernim forama.

No niš od toga, nema tu volje. To se vidi i iz srodnog problema - nogometnih huligana.

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 09.09.2013. u 18:13.
ozren je offline   Reply With Quote