Citiraj:
Autor Swarm dude
NHF Ozren, ali kako voziš samo super automobile, jedna je stvar kad tebi netko oduzme prednost u preticajnom traku na autocesti u GT-Ru ili Miceku Evo a drugo je kad prednost oduzme netko nekome u Thaliji s gumama za tačke koji se zašpurao npr. 170 na sat (ako je to ikako fizički moguće u takvom autu dakako  ) 
|
Vidiš upravo o tome pričam - dobar auto bu zakočil, a loš nebu. Netko tko nema ni za gume nebu onda platil paušal za iznad 130, tak da onda nesmije doletit sa tih 170.
Citiraj:
Autor danijel_b
Kod nas najmanje na autocesti stradavaju od brzine, vec zbog vlastite gluposti. Najcesce zaspu jer je A3 zbog blagih zavoja iznimno uspavljujuca dionica ak se vozi relativno sporo u iole dobrom autu, bar meni je. Ne sjecam se kad je netko poginuo vozeci 250 na A3
|
Ogroman broj nesreća je rezultat kaj su ljudi zaspali... uključujući redovne udare u naplatne kućice. Glupost je #1 uzrok, i tu ima zadivljujućih poteza i ideja, plus kaj onda zbog pomanjkanja mozga ne kuže kakvi su uvjeti na cesti...
Sjećam se ko danas kad sam se prije dvije godine vozio Dalmatinom iz Makarske u Zadar. Uvjeti savršeni i ja sam vozio stvarno brzo. No vidjelo se da je na jedno 30-50km oblak smrti - crn, munje na rubovima, spojeno nebo i zemlja... i normalno kad sam došao blizu sam jako usporio. S druge strane ovi koje sam prestigao, i koji su uglavnom išli oko 150, su nastavili dalje istom brzinom. Tak su me prestigla trojica taman kak smo ušli u kišnu zavjesu, oni lijepo istom brzinom kao i po suncu i suhom. Ja pak kreten usporio na 80. I sa tih istih 80 sam ih onda prošao vozeći slalom između njihovih razbijenih branika i limarije. Naime dva su završila u ogradi, svak sa jedne strane, u razmaku od možda 50m. Treći je stigao čitavih 400m dalje i bio skršen prek obje trake.
Citiraj:
Autor danijel_b
Poanta je da su se uhvatili kaznjavanja po najsigurnijem mjestu cestovnog prometa umjesto da rijese divljanje po naseljenim mjestima i opasne tocke po drzavnim cestama.
Dakle da, presretaci se kupuju zbog naplate kazni a ne zbog povecanja sigurnosti na cestama. Jer da je tako onda bi najvece kazne naplacivali zbog ne drzanja razmaka koja je u njemi od 500 do 1000 eura jer je to jedna od najopasnijih radnji. Nasi presretaci cak ni ne mjere razmak medju vozilima, sta vise reci
|
Upravo to... Zato i kažem paušal, dobe tu lovu koju tolko žele i gotovo sa pretvaranjem.
Umjesto da riješe divljanje gdje je naseljeno, i to ne način da naseru brdo ležećih preko kojih kamioni natovareni sa 20t šljunka prelaze kao da ih nema, već na pravi način, oni tu kenjaju s tim licemjernim forama.
No niš od toga, nema tu volje. To se vidi i iz srodnog problema - nogometnih huligana.