Citiraj:
Autor Arhangel
Kod ove serije HP-a veeeliki problem je napojna jedinica na maticnoj ploci. Situacija je sljedeca: Ako ovaj laptop prikljucis na punjac i stisnes power, te ga u takvom stanju ostavis 10-20 minuta, "prokinuti ce" i boot-ati najnormalnije. Vremenom ce se ovo vrijeme produzivati. U ovakvom nacinu rada sluziti ce i par godina. Servis je skup i kompliciran (u ovlastenom servisu reci ce da je potrebno mijenjati plocu), ali ima alternativno rjesenje (probao par puta i rijesio - zamjena jednog elektrolitskog kondenzatora i ugradnja dodatne zener-diode na plocu).
LP
|
Znam dižem prastaru temu ali isti mi je prob danas i to sa HP 615 isto kao i ta starija serija samo sa 16:9 ekranom znači turion rm-74 dual core 2.20, hd 3200 256MB.....
Star je 3 godine i 11 mjeseci i da
caps lock blinka 5 puta (System board) kod pokušaja paljenja. Nemam sreće ostavljen i pola sata već ne boota nakon blinkanja ostanu svjetliti power zeleno i w-lan plavo i to je to.
E sada ja naravno da ne bih mjenjao matičnu ako baš ne moram da li radi ova metoda ili rebaling ili kako se već kaže; koliko love i kod koga/gdje ali u Zg. Na ovlaštenom će me sigurno odrati za novu matičnu.
Znam da nije neki lap ali bi još mogao poslužiti dok se ne skupi za nešto bolje, hvala svima na odgovoru.