View Single Post
Staro 03.09.2013., 20:04   #12
Old friend
Premium

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Arhangel Pregled postova
Kod ove serije HP-a veeeliki problem je napojna jedinica na maticnoj ploci. Situacija je sljedeca: Ako ovaj laptop prikljucis na punjac i stisnes power, te ga u takvom stanju ostavis 10-20 minuta, "prokinuti ce" i boot-ati najnormalnije. Vremenom ce se ovo vrijeme produzivati. U ovakvom nacinu rada sluziti ce i par godina. Servis je skup i kompliciran (u ovlastenom servisu reci ce da je potrebno mijenjati plocu), ali ima alternativno rjesenje (probao par puta i rijesio - zamjena jednog elektrolitskog kondenzatora i ugradnja dodatne zener-diode na plocu).
LP

Znam dižem prastaru temu ali isti mi je prob danas i to sa HP 615 isto kao i ta starija serija samo sa 16:9 ekranom znači turion rm-74 dual core 2.20, hd 3200 256MB.....

Star je 3 godine i 11 mjeseci i da caps lock blinka 5 puta (System board) kod pokušaja paljenja. Nemam sreće ostavljen i pola sata već ne boota nakon blinkanja ostanu svjetliti power zeleno i w-lan plavo i to je to.

E sada ja naravno da ne bih mjenjao matičnu ako baš ne moram da li radi ova metoda ili rebaling ili kako se već kaže; koliko love i kod koga/gdje ali u Zg. Na ovlaštenom će me sigurno odrati za novu matičnu.

Znam da nije neki lap ali bi još mogao poslužiti dok se ne skupi za nešto bolje, hvala svima na odgovoru.
Old friend je offline   Reply With Quote