View Single Post
Staro 02.09.2013., 19:12   #3450
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Feyd Pregled postova
Boldano sigurno nije istina. Što je istina, nisam sto posto siguran, moja je pretpostavka da se glasuje po kvadratima. Pretpostavku temeljim na onome što sam pročitao i prisjećanju istoga. Odnosno, ako imam stan od 100 kvadrata, imam 100 glasova. Ako imam stan od 33 kvadrata, imam 33 glasa. Za odluku je potrebno imati više od 50% kvadrata. Dal' relativno ili apsolutno, nisam siguran.

Ovdje se ne radi o dioničkom društvu, niti o izborima. Ovdje se radi o pravu vlasništva! Nitko te nema pravo ograničavati u korištenju tvoje imovine, tako dugo dok ne štetiš njegovoj imovini i njegovom pravu. Provedba instalacije ne oštečuje ničiju imovinu, već joj samo diže tržišnu cijenu, jer povećava mogućnosti korištenja te imovine. Po kojem zakonu ostali vlasnici imaju tebi pravo onemogućavati priključak na optičku mrežu tako dugo dok njihova imovina radi toga prključka ne gubi na vrijednosti i ne nanosi im se šteta na toj imovini?

A izvedba samog prikjlučka, odnosno uvođenje optičke mreže u zgradu same vlasnike ne košta ništa, pa se postavlja pitanje koji je razlog da su protiv nečega što ih ništa ne košta, što im ne umanjuje vrijednost njihove imovine (dapače povećava), što ne radi nikakvu štetu na njihovoj imovini?

I na kraju koji im to zakon omogućava da brane vlasniku imovine da uvede optički priključak u svoje vlasništvo (stan) ako time ostalima vlasnicima ne radi nikakvu štetu, ostalim vlasnicima ne radi nikakve dodatne troškove i ne umanjuje vrijednost njihove nekretnine?
sakomako je offline   Reply With Quote