Vožnja 31-08-2013: Zagreb - Ogulin
Prije tjedan dana na prijedlog frenda pala odluka da se odvozi do Ogulina.
Uhvatio sam se google mapsa i planiranja rute - cilj je bio što više izbjeći prometne pravce
te voziti po lokalnim cestama.
Zg - Pisarovina - Donja Kupćina - Turanj - Duga Resa - Generalski Stol - Ogulin
https://maps.google.com/maps/ms?msid...16292,0.383835
Start je bio iz Botinca - parking Konzuma. Cesta vodi preko Kupinečkog Kraljevca do Pisarovine omiljene rute cestovnjaka.
Do Pisarovine ima dva malo veća uspona sa kombinaciom spusteva taman za zagrijavanje.
Od Pisarovine je cesta ravna sa vrlo zanimljivim krajolikom, u Donjoj Kupćini se nalazi zavičajni muzej - obavezno pogledati bar preko ograde.
Dalje nastavljamo vožnu i ubrzo se prelazi kanal Kupa-Kupa te se nedugo nakon toga susrečemo sa Kupom koja izgleda čudesno.
Kod mjesta Blatnica prelazimo Kupu i dolazimo do sela Brođani gdje se nalazi stari most i veliki bunker. Za dalje je plan nastaviti vožnju XC stazom uz samu rijeku,
to se kasnije pokazalo lošom odlukom jer smo vozili stazom koja završava u minskom polju.

Vratili smo se nazat te nastavili asfaltnim putem za Kamensko do Turnja. U Turnju slikanje u muzeju Domovinskog rata gdje smo naišli na dosta biciklista.
Nastavak je vožnja uz mrežnicu do Mrežničkog Briga gdje radimo dužu pauzu te tankiramo vodu kod kampa Slapić.
Dalje vozimo kroz brežuljkast kraj prema Donjem Bukovlju, tu smo skrenuli sa predviđene rute jer nas je mobitel poslao prema Generalskom stolu preko Zvečaja na D23.
To smo shvatili kad smo se našli u Gornjem Bukovlju a nije nam se dalo vračati (još mi je bilo čudno kak to da smo u Donjem Bukovlju a stalno se penjemo uzbrdo -
mislim si nekaj sa imenom ovog sela ne štima mi se penjemo a selo se zove Donje Bukovlje

)
Kod Zvečaja pontonskim mostom preko Mrežnice na DC23 do Generalskog stola. Od Generalskog stola cesta vodi uz Dobru koja se od guste vegetacije ne vidi.
Ovaj dio puta do Trošmarije je prava divljina svega par kućica a sa nijednim auto se nismo mimoišli, guštanje u tišini i pravoj prirodi.
Kod Trošmarije prelazimo A1 i vozimo cestom preko Popova Sela prema Ogulinu. Putem skrečemo prema izvoru Dobre Do kojega nismo mogli doći zbog ograde od Hidroelektrane.
Pred nama je još jedan uspon i za kraj spust prema Ogulinu. Slijedi razgledavanje Ogulina, nabavka hrane te odlazak na željezničku postaju.
Karta je 70 kn + 30 kn za bicikl. "Brzi" vlak za Zagreb polazi u 19.21h (kasni u dolasku 15min) u Zg smo bili u 21,00h.
https://picasaweb.google.com/1019545...eat=directlink
Zaključak: Vrijeme nas je odlično poslužilo temp max 25c bez vjetra. Krajobraz se mjenja svakih 30km naprosto se uživa u samoj vožnji.
Ruta hvata tri rijeke : Kupu - Mrežnicu - Dobru (Koranu samo prođemo). Promet jako slab tako da nije potrebno voziti jedan iza drugoga (osim na D23).
U mislima je ostalo da je do mora ostalo "samo" 35km (zračne linije)