View Single Post
Staro 28.08.2013., 16:51   #18
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
A, jesi ga sad isk***ao. Ovdje baš trollaš. Da se razumijemo, radeon, sve što si rekao stoji. Znam to i ja, ali nema smisla cjepidlačiti o munjama i gromu/grmljavini u temi, koja se bavi posljedicama istih. Totalno je nebitno kako netko shvaća munj, a kako grom. Glavno je da mu je uređaj spržen.

On topic:
Upravo rastavio jedan komp, kojeg je spržilo nagli porast jakosti struje i napona. Taj porast jakosti struje i napona je bio uzrokovan, moguće, kišnim nevremenom koje opet uzrokuje ioniziranje i razdvajanje naboja u oblaku, koji onda (kad popi**i) ode u zemlju na najlakši/najbrži način. Takav izboj je našao put do strujnih vodova obiteljske kuće, prošarao mrežom, poremetio parametre jakosti struje i pada napona i na kraju se zaustavio u malom računalu. Grafa je crkla od straha, a ostatak računala radi kako treba .

Naravno, nekakav seoski majstor je ženi htio mijenjati ploču za 400kn iako žena ima low-profile vga karticu u računalu. Iz kojih razloga ta kartica nije bila u upotrebi, ne znam i ne ću niti ulaziti u istraživanje.