Pa probaj naći neki 1000 uF 6,3 V kondenzator, ne znamo mi napamet kakvih sve ima na pločama i nemamo kristalnu kuglu

S Farnella ti se ne isplati kupovati jedan komad, jer će ti Altpro zaračunati IIRC 75 kn za nabavku manju od 400 kn, za Chipoteku ne znam, ali sigurno uzimaju neku proviziju. Mogao bi staviti i 1500 uF kondić, samo je pitanje rastera nožica, zato uvijek provjeri sa šublerom.
Najbolje je odlemiti kondenzator s industrijskim fenom ako ga imaš. Ako ne, sve zavisi kakvu lemilicu posjeduješ. Recimo s kineskom jeftilen od 40 W sam se namučio pri skidanju, neki puta nisam uspio. Velleman od 60 W iz Chipoteke je recimo dosta bolja za taj zadatak a ne košta cijelo bogatstvo, samo moraš uvijek imati svježeg tinola na njoj, inače lako ode vrh. S lemilicom malo Sn/Pb tinola naneseš na postojeći lem, tj. prelemiš postojeći, jer bezolovni lemovi imaju visoka tališta a tako ćeš ga spustiti kad se Sn/Pb pomiješa s bezolovnim. I onda s tzv. "solder wickom" odstraniš komplet tinol iz jedne rupe. Morat ćeš se malo pomučiti, jer su matične ploče višeslojne pa je taj kondenzator potencijalno zalemljen za više slojeva. I to je problem kad ćeš ga prenijeti na novu ploču, teško ćeš moći zalemiti za sve potrebne slojeve. Nadaj se da je zalemljen samo na zadnji sloj...