View Single Post
Staro 27.08.2013., 01:35   #1
Chuck Norris
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
Seagate Backup Plus External HDD 4 TB pao na pod

Pozdrav svima!

Kupio sam prije nekoliko dana Seagateov Backup Plus eksterni disk od 4 terabajta i naoko se cinilo da je sve u redu (samoinstalirao se bez greske, fajlovi koji su vec na njemu ucitavaju se bez problema, itd.).

Problem sam uocio kad sam odlucio obaviti selidbu svega sto imam na taj disk kako bih konacno formatirao sve na glavnom (internom HDD-u) i stavio svjezi OS i ostalo...

Nazalost, cini mi se da je nepaznjom ukucana disk pao s mjesta gdje se nalazio na pod, i kako sam ustanovio pomocu chkdsk-a, disk ima 44kb bad sectora na sebi.

Naime, to me onemogucava da snimam podatke (dio bad sectora je u slobodnom prostoru ocito), a u bad sectorima je i odredjeni dio fajlova koji su vec na disku.

Pokusao sam pomocu chkdsk-a i formata rijesiti taj problem, medjutim, kada pocne cistiti slobodan prostor (ili kad krene format), sve stoji na 0% i ne mice se (pustio sam i po sat i pol da stoji).

Jasno mi je da je to veci disk, ali da bas sat i pol stoji na 0% mi nije bas jasno...

Uglavnom, molio bih vas za pomoc oko ovoga, tj. na koji nacin se najbolje mogu rijesiti bad sectora i da nekako uspijem dovesti disk u red?

Unaprijed zahvaljujem!
Chuck Norris je offline   Reply With Quote