Kupio sam u linksu prije tjedan dana ovu graficku, XFX DD HD 7870 i čini mi se da sam ju dobio neispravnu. Naime nakon što sam je stavio u komp, formatirao sam i stavio win7, radila je dan dva bez problema i onda je pocela jednostavno blokirat komp, nista osim restarta na tipku nebi pomoglo, to se događalo u igri i čak i ovako samo u windowsima dok ništa nebi radio.
Nakon toga sam još jednom formatirao windowse i svejedno se isto događalo, pa sam vratio staru HD3850 unutra, i napravio testove se memtest, aida64 stabiltiy test, prime95, 3dmark vantage i pcmark vantage i sve je prošlo normalno.
Vratio sam novu graficku unutra, radila je sat vremena bez problema u Saints Row 4 igri, 5 minuta nakon što sam izašao van se komp zablokirao.
Najgore od svega kad odem resetirat komp nakon toga, na onom screenu od gigabyte P35-DS3 ploče se pojave greškice tj artifakti a i u biosu od matične također ima grešaka.
Ništa nije clockano, sve je na defaultu.
OCZ ZS 550W
Intel Q6600
Gigabyte P35-DS3
5GB DDR2
XFX DD HD7870
2 HDD-a 320GB/1TB
DELL U2312HM
Audigy 1 SB
LG DVD rom
Od drivera sam probao 13.4 WHQL i 13.8 beta2, ista stvar. Drugi put kad sam instalirao windowse instalirao sam samo drivere od graficke, zvucne, i steam, ništa drugo...
Stavio sam i par slika, na ovoj jednoj se i vide greškice dok sam instaliravao nove windowse...
Odnijeti graficku na servis ili probati još nešto prije?
Hvala!