Citiraj:
Autor lateralus_eye
Danas sam bio do Sancte Domenice isprobat par Samsung TV modela. Spajano HDMI kabelom i postavke namještene kol'ko tol'ko.
Spojio sam na dvije 40ke (F5300 i F6100). Obje su se pokazale odlične što se tiče filmova u 1080p kvaliteti. Što se tiče igrica pokrenuo sam Crysis, Hitman i AC: Brotherhood. Crysis i Hitman su ispale odlične i izbliza i izdaleka. Jedino je AC imao problem. Znači rubovi likova su bili onako "izreckani" i okolina je bila čudna. Ne znam koliko sama igrica utječe na kvalitetu slike?
Na kraju sam još spojio na 32" (F6400) i ona mi se nekako pokazala najboljom. I mislim da ću nju uzeti. Gledao sam malo recenzije, našao sam postavke za kalibraciju tako da ću to sve naštimati kad ju kupim sljedeći mjesec. Cijena je 3999kn.
|
Stvarno je tolika razlika između F6100 i F6400 serija? Da ti se nije samo učinilo jer si gledao 32" i 40" tv na istoj (maloj) udaljenosti pa su pikseli na većem ekranu bili "vidljiviji i uočljiviji"?
Po ovom što vidim na netu(
link1 i
link2), gledajući cijene, radije bi uzeo 40" model, makar bio 5-10% lošiji, a tih dodatnih 20 cm dijagonale stvarno puno znači ako gledaš s 2.5,3+ m, za istu cijenu.. Nekak mi se UE40F6100 čini kao best buy za 4k kn?
Osim ako 6400 serija ima neki feature koji 6100 nema a tebi je bitan(neka vrsta 3D-a ili nešto slično)?