View Single Post
Staro 18.08.2013., 13:36   #4882
theobromine
Premium
Moj komp

theobromine's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
da kako sam i mislio, lose i velike temperature,oba su fractalova venta na h90?
na hladnjaku od h90 su 2 nzxt ventilatora (http://www.nzxt.com/product/detail/92-fx-140lb-case-fan), idu do 1900 okretaja. mogu ih staviti na 1300 okretaja i dobiti temperature pod primeom oko 75C. meni je to glasno, čuje se zrak koji prolazi kroz hladnjak. ventilatore na hladnjaku držim na 900, a sve ostale u kućištu na 700. tiho je, tako mi odgovara i komp je testiran u realnim uvjetima, ne pod zvukom turbine.

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Prevelike temp za h90, zasto ga ne probas instalirati na krov u push pull ?
20cm iznad kućišta je polica, tu se zadržava topli zrak iz stražnjeg ispuha. mislim da bi vukao bi topliji zrak nego sada (sprijeda), ali moram isprobati.

Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
da metne nek ventove sa vise CFM i pri nekih 1200okretaja, imao bi 10tak stupnjeva manje a i sve u svemu tih komp

npr F14...
gledao sam noctuu, ali su mi ovi nzxt-ovi naletili povoljnije pa sam uzeo dva za krov i dva za hladnjak.

kao što je Pupo rekao, ovako je tiho. 8-9 stupnjeva je bolje nego je bilo pod mugenom 3, a nije glasnije. temperature su sa zračnim hlađenjem na 4,5GHz i 1,31 V išle preko 93-94C, do throttlinga i rušenja, dosta se zagrijavao cpu. ovako u toploj sobi idu do 83-84 pod torture testom, max 65-68 kod igranja ili ako kodiram video. inače idla na 33-34C ljeti. ovo je sve pod overclockom od 700MHz, na standardnoj frekvenciji temperature ni pod torture testom ne idu preko 70C na najtišim postavkama ventilatora. za bolje performanse trebaju h110 ili h100i koji imaju duplo veći blok ili pravo vodeno. poigrat ću se s položajem hladnjaka kad budem stavljao novo napajanje, pa javim rezultate.

Zadnje izmijenjeno od: theobromine. 18.08.2013. u 17:42.
theobromine je offline   Reply With Quote