Citiraj:
Autor Rade0n
Ne znam kakve ovo sve ima veze sa stranom na kojoj je volan?
|
Pa osim činjenicom da je na takvim autima u 99.9% slučajeva brzinomjer u miljama koje nisu mjerna jedinica u RH, zadnja maglenka sa nama krive strane (desno, a ne lijevo), kod starijih auta ispušna cijev nepravilno stoji, itd., ništa drugo....
Ili ti stvarno misliš da je jedina razlika u automobilima za VB, Australiju, Japan, itd. samo razmještaj volana?
Citiraj:
Autor Rade0n
Ne postoji zakon niti pravilnik CVH-a koji kaže gdje treba biti volan da bi se registrirao u HR, tako da može biti i desno.
|
Jasno da ne postoji,to nije nitko ni tvrdio, no počni čitati postove s razumijevanjem umjesto tebi svojstvenog napada odmah, pa ćeš vidjeti što je pitao i kakav je odgovor dobio.
Citiraj:
Autor Rade0n
Bitno je jedino poštelat farove tako da onaj uz rub ceste dalje baca.
|
Konstrukcija prednjih svjetala je već godinama takva da je svjetlosni snop jednake dužine. A i na stp-ima kod nas se otkad sam ja u poslu sa autima i registracijama, dakle skoro 16 godina, svjetlosni snop podešava pravilno na istu visinu, samo su svjetla tako konstrukcijski riješena (to je isto manjak na autima sa kontra rasporedom volana - širenje svjetla prema lijevoj strani ceste, a ne desnoj, dakle nikakvo 'štelanje' ne pomaže

), da imaju zahvaljujući širenju snopa na desnoj polovici veliku pokrivenost propisane širine uz cestu.
Evo ti fotka kako to treba izgledati na tehnički ispravnom vozilu.
http://www.danielsternlighting.com/images/Beam_aim.jpg