Primjer 1: Technomax prije dvije-tri godine, predmet Panasonic 46GT30. Nakona par minuta razgovra sa prodavačem, pristao je na 5% popusta, a onda sam još izvadio bon sa dodatnih 5% popusta koji sam dobio jer sam kupio perilicu suđa kod njih mjesec dana ranije. Onda smo se dogovorili da mi umjesto 5% popusta da petogodišnje jamstvo. Mogao sam dobiti još dodatni popust za gotovinu, ali sam plaćao Amexom na 12 rata. U retrospektivi, ipak bi bilo bolje da sam uzeo popust, a ne jamstvo jer je Technomax propao, ali nema veze.
Primjer 2: Panasonic prije godinu dana otvara dućan u Arena centru i daje 20% popusta na cjelokupni asortiman, bez obzira na način plaćanja, samo taj dan. Ne vjerujem da su radili na gubitku.
Primjer 3: Ronis prije mjesec dana, predmet Samsung 55F8000. Cijena koju mi nudi je 21 tisuća kuna, na što im kažem da u Modulu Devet imaju takav televizor sa 5 godina jamstva za 16 tisuća kuna (uz plaćanje gotovinom). Nakon provjere, Ronis mi nudi tu telku za 17 tisuća kuna uz plaćanje Amexom na rate (beskamatno) i 5 godina jamstva.
Primjer 4: Technomarket u West Gate-u prije godinu dana, predmet Philips parna stanica od cca 3000 kn i pripadajuća daska za peglanje od cca. 1000 kn. Nakon deset minuta razgovora sa trgovcem, premišljanja i neodlučnosti (moš mislit, žena mi je rekla da hoće tu peglu, a ja ne izlazim bez nje

), uspijem iskamčit 10% popusta na gotovinu i petogodišnje jamstvo/osiguranje koje pokriva sve živo.
Mogu ti dati još hrpu primjera, ali samo ću ti reći da još do sada nisam kupio neki skuplji komad tehnike u trgovačkom za cijenu koja je izvješena. Ne govorim o ciganjenju tipa deranje s vrata "daj 20% popusta i kupujem" nego o normalnom i kulturnom razgovoru i dogovaranju. A ti se smij, LOLaj i plaćaj cijenu koju trgovac traži...