Dva seta ekstra kotaca za diskove plus diskovi (za svaki kotac) ce te kostati po 700kn po setu najmanje, plus hidraulika oko 400kn.
Slicne kotace za v-brake mozes nabaviti za 400kn.
Plus ekstra kazeta oko 150kn i jos jedan set guma 250kn ali oni idu u obje racunice.
Mehanicki diskovi po meni nisu isplativi jer za istu lovu dobijes super v-brake koji ces i uspjeti prodati ako ces ici na diskove jednog dana.
Ako mislis imati bicikl s diskovima uzmi odmah bicikl s diskovima i ustedi si vremena i zivaca. U suprotnom si uzmi jos jedan set v-brake kotaca i bok. Ali imaj na umu da ako se mislis spustati po sumi s v-brakeom da o nece biti najsretnije rjesenje. Iako, u tom slucaju te ni vilica nece usreciti pa ces i to morati nabaviti novo.
Rezime je nekako ovakav, za ozbiljniju voznju po sumi ionako trebas diskove, dok za lezerniju bi daleko najsretnije rjesenje bilo jednostavno uzeti neke srednje gume (Maxxis Crossmark ili Schwalbe Smart Sam) i napumpati ih do maksimuma po cesti, a po offroadu ih spustiti na nizi tlak. Tako da ili odmah uzmi bolji bike koji ces moci voziti po sumi ili odjebi duple gume. S obzirom na lovu koju mislis potrositi preporucujem eventualnu zamjenu v-brakea s boljim i/ili nove gume.
A kad sam vec tu
Gdje kupiti ulje za vilice, po tabilcama mi treba 15wt, 7,5wt i 5wt pa bi uzeo samo ovo od 15 i od 5 i pomjesao do 7,5 viskoznosti. Bio sam na INA-inoj benziskoj i tip nije imao pojma o cemu pricam, a u jednom ducanu sa skuterima je lik imao samo dvije boce istog ulja 15wt. Kolko sam skuzio sva ulja nisu ista pa bi bilo najbolje uzeti od istog proizvodjaca, a nekako sam i dojma kako necu nesto ekstra fulati ako i uzmem ulje koje se razlikuje u +-2,5wt? Cijena ovoga u ducanu sa skuterima je bila 75kn/l sto je pretpostavljam ok s obzirom da su ulja u bike shopovima duplo skuplja.
Brtve za Marzz 44 i Recon 351? Oko 20E po online shopovima, jel to stvarno normalna cijena?