Citiraj:
Originally posted by Bruno_Rv
/snip
Ja stvarno ne znam sta da drugo opisem. Nista nisam radio osim prelemio kontakte kao sto sam i rekao.Nisam plesao s njom niti SLInio po njoj.
Nisam znao da jos neko popravlja hardware ovdje. Ako da,nije problem,saljem onome ko mi moze to sredit. Za RAKA znam da radi i zato sam pitao.
|
Jedina nada koju mozes imati je da je negdje vidljivo nastao hladan lem ili neka druga vrste prekida kontakta.
No i u tom slucaju, nekome bez izvanredne opreme (dobro povecalo/mikroskop, za pocetak) i vremena, krajnje neisplativo. Razmisli samo da treba dobro pregledati obje strane ploce (a sumnjam da imas servisni prirucnik) na svim relevantnim dijelovima koji mogu uzrokovati ne paljenje racunala, a greska moze biti u bilo kojem sloju PCBa. To ti moze netko baciti oko na to (u krajnju ruku, mozes i sam malo vizualno pregledati plocu na nekim potencijalno sumnjivim dijelovima, ono konektora i slicno), ali ja ne bih davao prevelike nade u spas, nazalost...
Opcenito, za ovako velike stvari, popravak je, osim ako nije intrinsicno uvjetovan i dobro financijski potkovan, gotovo nemoguc.
Ako nista ne bude od toga, barem pokusaj malo zaraditi na toj ploci. Koliko sam primjetio, ima oko 15ak low ESR kondenzatora reda tisuce uF (~150kn), za one manje, ako ih ima dovoljno, takodjer mozes dobiti ~50kn a ako ces biti uporan, mozes dobiti i jos nesto love za regulatore napona, IGFET-e i slicno.