Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.07.2013., 11:31   #6635
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Sto je toliko zeznuto i komplicirano polirati auto ?
Imam viska slobodnog vremena pa sam htio to malo u auto uloziti,a eto,bolje onda da ne napravim *ranje gdje ne treba
Pa ono, ako nisi nikad polirao auto, bolje nemoj ni sad 'učiti'. Samo ćeš napraviti riseve po boji, zas*at ćeš lajsne i gumene dijelove, itd.

Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Da,dobro kazes,auto je u poluotvorenoj garazi,preko zime je pokriven,ali opet dopire hladnoca,mraz i i svi ostali nepovoljni vremenski uvjeti,i eto ulazi u 14 godinu,a i kad se prodavao bio je 2 godine na otvorenom stojao,zato je ulozeno 5.000 kn koliko se toga trebalo promijeniti/servisirati.

Bolje da ni ne pitam koliko dodje lakiranje nanovo,jer koliko sam cuo kod neovlastenih lakirera/servisa ne naprave identicnu boju vec se razlikuju nijansu/dvije od originalne,a u ovlastenim rade identicnu boju pa je toliko skuplje ?
Lakiranje cijelog auta u metalik, kod kvalitetnih majstora je 7-10.000kn komplet (priprema, popravljanje rupa/rupica, itd.).
Pravljenje boje, tj pogađanje nijanse, nema nikakve veze sa ovlaštenim ili neovlaštenim lakirerom, nego sa mješačem boje (prodavačem, kako ti je lakše); što kod farbanja cijelog auta, nema nikakve veze ak se fula nijansa, dvije, ali kad se dofarbava samo element, muka je uopće i najboljem profesionalcu dobit 100% takvu boju, jer boja mijenja ton/nijansu starenjem i izloženošću svim vremenskim neprilikama, a gospoda pri izradi boja imaju samo sastav po komponentama složen samo za nove boje, pa si zamisli ako frajer samo dođe i kaže daj mi npr diamantschwartz metallic 181 za bmw-a, bez dorade po uzorku (obično se skine poklopac rezervara za uzorak, pa se originalna boja dorađuje po uzorku da bi se dobila najpribližnija nijansa iste za dofarbavanje); auto bi izgledao ko uskrsno jaje