Pogledo zadnje vrijeme:
Pacific Rim - 7.5/10. Koji flashback na doba kad sam bio klinac. Tribute film Voltronu, Godzilli i slicnim stvairma na kojima sam odrastao. Kuzim da svatko ima razlicit PoV i ukus, ali brate tražit pitch perfect logiku i 101% realizam sci-fi filmu ovog kalibra (a vjerojatno i ostalih kalibara) je ko otic do kurve na zagrljaj ili u McDonalds na salatu. Uglavnom, super fajtovi, je_en dizajn robota - gušt za svakog scifi fana. Film se ni ne trudi biti nešto što nije, to mi se učinilo da je del Toro pogodio spot-on. Pogotovo obratite stil hodanja glavnog glumca, mali hint na Sons of Anarchy.
Castle of Cagliostro - 9/10. Hayao je jednostavno genije ispred svog vremena. Zanimljiva priča, odličan glavni lik, humor, predivno nacrtano i jednostavno proletilo vrijeme uz ovo. Lektira za svakog iznad 12g. Za ovo vrijedi 'film vrijedi 1000 riječi' - morate pogledat.
World War Z - 8/10. Vjerojatno je subjektivna ocjena s obziom da sam DayZ fan, kao i da sam se na zombie filmove navukao jos dok sam kenjao u gace ko mali gledajuci Dawn of the Dead... Sve druge koji nisu fanovi, slobodno smanjite za 2 ocjenu. Čak i Brad Pitt, koji mi nije pojam dobrog glumca, je bio podnošljiv. Ostalo sve na mjestu - feeling paranoje, straha, atmosfera (pogotovo aerodrom u mraku i neboder).