Citiraj:
Autor Rade0n
Zanimljiva mi je ta opsesija s obilaženjem, pogotovo kad s puno lošijim autom obilaziš bolji, kao da si ga obišao zato što si brži, a ne zato što se čovjeku nigdje ne žuri, vozi normalno i po propisima.
|
Vožnja 100/110kmh na autoputu nije normalna i nije me briga jel se žure ili ne. Ako platim cestarinu, ne moram puzati iza nekoga sa 100km/h.
Citiraj:
Autor Rade0n
Ti misliš da se ostali vozači na cesti opterećuju s time kad se ti siliš i obilaziš ih s drlogom?
|
Prvo, en silim se, a drugo, moj auto nije drlog.
Citiraj:
Autor Rade0n
Mene kad takvi obiđu sa divljim brzinama jedino šta ja pomislim: 'vidi budale', a ne: 'vau, kako ide ovaj njegov clio, da barem ja tako nešto vozim'.
|
Ako je tebi 140/150 km/h divlja brzina, nije ti mjesto na autoputu.

Ja isto pomislim: "vidi budale" kad netko ide 120 km/h u lijevoj traci, a desna prazna.
@all
Opsesija za obilaženjem mi se pojavila prije par godina, kad je Stričak pokupio ljude u tunelu. Tada sam se zakleo da nikad ne ću biti u koloni, ako je slobodna druga traka, nikad ne ću voziti blizu kamiona i uvijek brže nego što kamioni mogu.
Ako mi se nešto desi sa autom, razlika između 110 i 140km/h me ne će spasiti, ali barem me ne će novi Stričak pokupiti.
Naravno, izbacujem žmigavac pol kilometra prije kamiona, gledam na sve strane, da mi ne doleti neka "raketa" (stvarno brz auto) i obiđem. Ne majmuniram se po cesti, ali vozim u dopuštenim granicama i po propisima, a to je 143/150 km/h na autoputu. Osim na mjestima gdje je označeno drukčije.
Ovo je provjereno kod kolege presretača, da ne mislite da baljezgam neprovjereno.