Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.07.2013., 18:21   #6554
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Zajebo bi se. Nit idu samo najjači motori niti samo max oprema. Sve opet ovisi od prohtjeva kupca. Npr frend od starog je kao povratnik iz amerike dovezao hyundai coupe-a i cherokee jeep-a, smiješno je bilo da je cherokee od bratića iz minhena imao bar 3x više opreme, a da ne spominjem jad u činjenici da je ovaj američki imao samo zadnji pogon.
Također hyundai nije bio neko čudo od max opreme, mada je imao specifičan motor za us tržište, takvog kod nas nije bilo u ponudi nikad.
Baš sam pričao s njim dosta puta o autima tamo, to je sve kao i kod nas, ovisi što hoćeš i koliko para imaš, neovisno jel auto uvozni ili domaći proizvod. Da ne spominjem da su sigurnosni prohtjevi u americi dosta slabiji nego kod nas, te su kočioni elementi i ovjes dosta jednostavniji i ostavljaju lošiji dojam. Koliko sam pratio tvoje postove, pa bio si u americi, pa nije da tamo svi živi voze isključivo m3, m5, amg, s4, s6, itd automobile, pa ima masa raje kojoj je dosta 2.0 benzinjara i sl. Na kraju krajeva, imam frendicu u Ohiu, muž joj je godinama prodavao aute, pa smo isto tak pričali o toj tematici dosta.

Po onom što sam gore vidio...od europskih auta, to su u 90% slučajeva bili Golf GTI, Focus ZX3, 135i, 330i, 335i, 535i, 540i, od Mercedesa većina AMG ili 300/350 modeli. Audiji su RS ili T modeli.

Frend mojih godina kuka kako će platiti faks, a ima Focusa ZX3, frendica nešto starija od mene fura Passata 1.8T, njen cimer Imprezu WRX STI. Druga frendica je radila kao au pair i dobila Kiu Carens (Sedonu) da razvozi djecu u vrtić/školu. Motor 3.5 benzinac i samo satelitsku televiziju nije imao
Da se razumijemo, to je ekipa koja je preselila s ovih prostora i studenti su. Frend i druga frendica iz Zagreba, prva frendica iz Makedonije,
Ti auti imaju opreme u rangu najjače opremljenih istih modela koji se mogu naći u EU. Kod njih početna oprema postoji samo kod japanskih i američkih auta. Baci pogled na recimo VW i Kiu u US.

Primjerice, Kia Rio kod nas dolazi s 1.25 i 1.4 motorima, gore isključivo s 1.6.

Vozio sam gore [URL=Yaris limuzinu[/URL] (bio je wtf efekt - to postoji?!) u rent-a-caru jer je bio najjeftiniji i najmanje trošio
Oduševljen sam bio autom. Od prostranosti, opremljenosti, ekonomičnosti pa do izgleda.

U Nissan Versi (Tiida) sam proveo preko 14 sati u komadu. Nevjerojatno koliko je to podcjenjen auto na ovim prostorima, a tako dobar i udoban.

Vozio se i u Civicu, BMW E46 328i cabrio, Dodge Ramu, Corolli, Camry Hybrid... i još dosta toga, ali najbolji dojam su mi ostavili baš Versa i Yaris (uz E46 naravno).

Ameri su slabi na cup holdere, 10 sam ih nabrojao u Kiji Carens, a ostali auti su imali minimalno 4

Citiraj:
Nisam ni ja u novom, frend ima stariju liniju range-a, prije njega imao je land rovera, i to je drugi svijet. Land R je mrak za teren, a range je opet za luksuz i šminku, te upravo vuče na tu x5 i sl. furku, pogotovo ovaj zadnji 'spejs šatl'.
Range je u dosta više tom luksuz segmentu, daleko je on još od mogućnosti G klase na terenu. A rekao sam ti i za g, pa oni su tek nakon skoro 20g proizvodnje dobili ventilirajuće diskove i airbag, kakav luksuz, to je tek 98-99e negdje išlo u amg verzijama i malo za k.rčenja bogatuna po gradu, sa 18" felgama i milijun konja u kiosku na kotačima koji nema veze s vezom za jurcat po zavojima.
Što se Rangea tiče, ne znam jel to do youtuba ili Top Geara ili ostalog marketinga, ali isto sam ih smatrao šminkom za po cesti dok nisam vidio kud ljudi idu i što rade u njima. Šteta auta za takve stvari, ali može.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote