View Single Post
Staro 22.07.2013., 00:00   #12182
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova
Only God Forgives 2013
e,ovo, e..ovo je meni "samting spešl".
Jednostavno Ryan Gosling govori jako puno toga kad šuti.
Nema smisla ovdje pisat o nekoj "radnji filma" jer je to totalno nebitan faktor za ovu
vrst filma, al kome se sviđao Drive, na dobrom je putu.
Ovdje pričamo o filozofsko-psihološkom (ne mogu se sjetiti boljeg opisa za žanr, možda neki "nihilistički pristup" ?)
debatiranju o osveti, bez pravog junaka, bez pravog motiva i bez ikakvog cilja ili svrhe,kao da su svi likovi svjesni samo jednog kraja koji je neminovan. sa odličnom kamerom i fenomenalnim izmjenom
boja i kadrova. Ne gledati pospan jer je film spor do bola i depresivan na momente,
sa dosta situacija tipa "jel ovo realnost ili nije?" pitanjima.
Redatelj je učio dosta toga od Kurosawe i ostalih majstora scene i
pokupio je "dobre fore" premda sam siguran da će Nicolas Winding Refn dostignut i "upgrade" ovoga, jer mjesta za napredak definitvno ima.
Ja kažem Ryan Gosling - KRALJU! Dovoljno je da šutiš i gledaš u kameru.
Vithaja Pansringam - ovo ti je definitivno bacilo karijeru u vrh.
Bez zezancije! A film mi je ČISTA desetka i hvala režiseru i Ryanu da
su snimili film koji je pravo osvježenje za ljubitelje kinematografije u ovoj poplavi
blockbustera! 10/10
U zadnjih par filmova kaj sam gledal stalno suti sa istim telecim pogledom i to u istim pozama. Lagano mi ide na zivce. Ovaj film po meni nije u tom rangu gdje ga stavljas i dosadan je i presvasta. Mozda ce taj film nekome bit poslastica ali cisto sumnjam da bu to bilo zbog same radnje i neke pomalo glupe psihologije. Prije zbog nacina na koji je snimljen i samih scena, boja i sl.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 22.07.2013. u 00:09.
MAGARAC je online   Reply With Quote