elem,
dok vi razglabate o novoj opremi i vozilima, ja ću malko o bolestima, ozledama
priču o suvom ledu znate od pre par strana, ukratko: kako sam bio u post-traumatskom šoku posle pada i loma (kažu da tada mozak sporije radi, iako ja nesam primetio bitnu razliku između "normalnog" stanja i tog-valjda zbog geografskog porekla, ali tako doturi kažu

), uletio mi je drug afstrijanac, ponudio suvi led, ja ga metno u maramu i držo na oteklini, ali mi se svidelo pa nisam skid'o dugo (čitaj preko 30min) i napravio sam ovo:
prva,
druga,
treća
Ovo su slike od 3 dana posle pada, tj. 2. previjanje, a na prvom previjanju kako je izgledalo to samo Bog zna, kalkulacije o presađivanju kože, odumiranju sloja...uf Bože zdravlja! Maknite samo decu od kompa, da ne gledaju, Nik!
Evo još malko škole:
video i
teXt
Danas sam bio na previjanju i to je sada mala maca, epitelizacija završena uspešno, koža ostala na mestu, opekline nema i sad još samo da udari nova kožica i to je to, ipak neću biti ko roboCop

. Mnogo pospešuje oporavak zdrava krv kao posledica raznovrsne prehrane, posebice kod sporta našeg tipa: mnogo zelenjave, crvene mesine, železo, magnezijum, kalcijum, vitamini...ma ono svega da se nađe na hastalu
naravnoUčenje: nešto što na početku može da izgleda grdo, s vremenom, pravilnim lečenjem i brigom može lepo da se ušminka, tj. ne brinuti se unapred, iako ja baš nisam u potpunosti uspeo to da primenim na početku ali budem se potrudijo
Živi bili pa se vozali!
P.S. lulu od 60mm sam nabavio (hvala IlCapitanu i ddrazu sa dropa)