Citiraj:
Autor Vaan
Zvuk motora se nebi trebao mijenjati vec zvuk na getribi "reduktoru"."normalno je da nekad smije promjeniti i grublje brzinu" ovisi na koji način je to grublje kako on to izvede to može implicirati na nestručno reparirani set prijenosa..
|
E, da... "reduktor", mora da je to. Valjda mislimo na istu stvar.
Getriba nije reparirana, metnuta je skroz nova. Neotvorena je.
A za ulje u automatiku... Volvo to ne preporuča mijenjati. Uopće?? To mi baš i nije najjasnije.
Citiraj:
Autor Juan
Ulja su higroskopna pa ih je dobro izmjeniti, pogotovo u kočnicama, dok je s motornim relativno lako: upali motor i čekaj da se motor zgrije, voda sama ispari jer su temperature koje se razvijaju u motoru dovoljne da izbiju vodu iz ulja, nakon toga promjeniti i motorno ulje.
Što se tiče nemirnog rada, prvo potroši to gorivo koje je u spremniku pa tek onda diži paniku ako se nastavi jer je i gorivo staro godinu dana.
|
Gorivo je odmah utočeno svježe. Već je prošo kroz dva tanka. Ulje nije jos/odmah mijenjano jer je imalo tisucu, dvije kilometara prije nego sto je auto stajao. Bio je lightshow kod prvog paljenja, al sve lampice su se pogasile kroz 20-ak minuta.
Citiraj:
Autor Swarm dude
Ja bi promijenio i filter za gorivo, dizel je stabilniji od benzina što se tiče pohrane, ali kako je gorivo stajalo mirno godinu dana, svašta se istaložilo na dnu. Još ako se i nađe vode u rezervoaru, možda imaš i biofilm uz talog na filtru.
|
Hvala što si me podsjetio.

Dodano na listu.
Inace, ne vozim ja taj auto, al se najvise brinem za obiteljske aute - ostali sjednu, voze i nije ih bas previse briga. Nije cudo sto su vec drugi motor i druga getriba unutra (bio je službeni, a svi znamo kak se službeni voze, nije nakupio 230k km u 3-4 godine penzionerske vožnje - al ajde, prvo je bila greška u servisu, a drugo neka tvornička il nešto).

Ja bi stalno neš popravljao.