Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.07.2013., 18:56   #6478
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Vaan Pregled postova
Zvuk motora se nebi trebao mijenjati vec zvuk na getribi "reduktoru"."normalno je da nekad smije promjeniti i grublje brzinu" ovisi na koji način je to grublje kako on to izvede to može implicirati na nestručno reparirani set prijenosa..
E, da... "reduktor", mora da je to. Valjda mislimo na istu stvar.
Getriba nije reparirana, metnuta je skroz nova. Neotvorena je.
A za ulje u automatiku... Volvo to ne preporuča mijenjati. Uopće?? To mi baš i nije najjasnije.

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Ulja su higroskopna pa ih je dobro izmjeniti, pogotovo u kočnicama, dok je s motornim relativno lako: upali motor i čekaj da se motor zgrije, voda sama ispari jer su temperature koje se razvijaju u motoru dovoljne da izbiju vodu iz ulja, nakon toga promjeniti i motorno ulje.
Što se tiče nemirnog rada, prvo potroši to gorivo koje je u spremniku pa tek onda diži paniku ako se nastavi jer je i gorivo staro godinu dana.
Gorivo je odmah utočeno svježe. Već je prošo kroz dva tanka. Ulje nije jos/odmah mijenjano jer je imalo tisucu, dvije kilometara prije nego sto je auto stajao. Bio je lightshow kod prvog paljenja, al sve lampice su se pogasile kroz 20-ak minuta.

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Ja bi promijenio i filter za gorivo, dizel je stabilniji od benzina što se tiče pohrane, ali kako je gorivo stajalo mirno godinu dana, svašta se istaložilo na dnu. Još ako se i nađe vode u rezervoaru, možda imaš i biofilm uz talog na filtru.
Hvala što si me podsjetio. Dodano na listu.

Inace, ne vozim ja taj auto, al se najvise brinem za obiteljske aute - ostali sjednu, voze i nije ih bas previse briga. Nije cudo sto su vec drugi motor i druga getriba unutra (bio je službeni, a svi znamo kak se službeni voze, nije nakupio 230k km u 3-4 godine penzionerske vožnje - al ajde, prvo je bila greška u servisu, a drugo neka tvornička il nešto). Ja bi stalno neš popravljao.
IcyTexx je offline   Reply With Quote