Imam par pitanja... Jer nemam pojma.
Volvo sa D5 motorom je stajao neko vrijeme... Godinu dana. Upaljen, zadimio, napravljeno nešto kilometara - vozi se super. Svih 185 konja na mjestu. Sad ne znam kako je bilo prije, ali mene brine/zanima par stvari. Jedna je možda normalna. U neutral radi normalno, blago trese sto je normalno za dizel i uvijek je bilo tako, ali tu i tamo se osjeti i blago cuje da ne radi skroz glatko. Ne znam kako to opisat. Kao da "zapne" i malo korigira okretaje. Ulje naravno ide na promjenu, al ne znam dal bi to baš do ulja bilo. Drugi motor je unutra, ovaj ima 130k km.
Dal je ovako kod svih automatika il sugerira na neki kvar (ne mogu izGooglat). Kad se ubaci u drive ili reverse i stoji se na mjestu blago se mijenja zvuk motora/pojavljuje se neki novi. Pretpostavljam da je to ok jer se čuje torque converter il tak nešto? Isto je druga getriba unutra, ima oko 100k, tak neš valjda. Karoserija ima 230k km

. To je sve novo stavljano u garanciji.
Dal se mora na nešto paziti ako auto nije dugo vožen? Tj. Zamijeniti, pregledati...
Dal se od modernog automatika očekuje da konstantno jednako i "smooth" mijenja brzine ili nekad smije promjeniti grublje brzinu? Da se baš onak...osjeti? Tup.
Ne znam, ja sam malo picajzla šta se tiče kvarova na autima i novih zvukova za koje ne znam šta su, volim da radi kak spada.
Sad tek vidim kad pročitam ovo da opisujem neke generalne stvari koje bi mogle bit bilo šta - pa i ništa.
E, da... Moderni automatik ima neku zastitu od ubacivanja u reverse u voznji prema naprijed? Kak lik iz stanice za tehnicki nije mogo testirat kocnice na njihovoj spravi radi AWD pogona (nemam pojma sta, kako), isli smo se zaletavat i mjerit g-sile... I lik u jakom kocenju sa 60-0kmh na negdje 40kmh automatizmom ubaci u reverse. Hladan znoj me oblio. Al nis se nije desilo? Ocekivao sam ko u crticu da se sve razleti.