View Single Post
Staro 01.07.2013., 17:47   #34139
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,824
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
evo ih
http://www.pohrani.com/f/2T/4E/1xltxoNn/postavke1.png
http://www.pohrani.com/f/1X/WN/rmCj00t/postavke2.png

naravno treba napravit ono - desni klik na clipove dolje - switches - disable resample
Bah, koja šturost od programa... OpenSource FTW.


tak se to radi

Ono što je najveći problem je način na koji youtube kodira već kodirane filmeke. Problem je upravo kod njega, ali kako vi itako prvo kodirate i komprimirate video, kladim se da se jako puno kvalitete gubi već tu, ne zato jer je vama slika na kompu nakon obrade super i dobra, već zato jer se gube kritične informacije potrebne za ponovno kodiranje koje radi youtube.

Predefinirane postavke su jako dobre za generalno kodiranje videa, ali kako su snimke vožnji poprilično različite kako sadržajem pojedinih slika, tako i brzinom izmjene, ne možete očekivati da će CABAC ili CAVLC riješiti probleme.
To su matematički modeli aproksimirani da rade također u nekim općenitim uvjetima. Kako do samih postavki ta dva načina kodiranja ne možemo doći (niti želimo, u krajnju ruku, jer će vrlo vjerojatno postati disfunkcionalno), ostaje pokušati riješiti problem prije nego se u postupku koriste CABAC/CAVLC.

Dakle, jedinica nad kojom se obrađuje postupak videokompresije se zove GOP - group of pictures. Ona se sastoji od I, P i B frameova. Frameovi = slika.

Reference frames sa slike gore su I frameovi, Intercoded frames, kodiraju se kao početne slike za daljnje kodiranje slika, kompresija oko 5 puta.

B frames - bidirectional, kodiraju se na temelju podataka od prethodnih i idućih slika, nevezano jesu li one I, P ili B. U pravilu se koriste do 3 slike unaprijed i 3 otraga. Ovo je bitno jer se najveći broj informacije gubi u njima, omjer kompresije za B slike je 50 puta cca.

P frames - predicted. Predviđene slike na temelju prijašnjih i budućih I i P slika, kompresija 20ak puta.

Različitim kombinacijama ovih parametara može se znatno dobiti na smanjenju zamućenosti uslijed kretanja na snimci.


I sad, ovdje kao što možete vidjeti se nalaze još neke isto tako BITNE varijable koje se tiču predviđanje pokreta.


Eh, ovo sam već jednom pisao ovdje u temi, al ono, tko ga jebe, neš je napiso, ja imam 2-3 opcije tamo u Vegasu koji je bog i batina i kog boli qurac.

Ak vam smeta što vam youtube pojede filmeke onda ćete se igrat s ovim postavkama. U suprotnom ne morate više ni spominjati da vam je youtube/vimeo pojeo kvalitetu videa.

Još bih htio napomenuti da koliko god da video bude RAW, ako videoservis pri svojem kodiranju opet koristi generaliziran codec (što je prilično vjerojatno), uzalud nam trud svirači i mom postu i vašim izmjenama postavki

Marginalne dobitke ćete dobiti, ali kvalitetu kao da gledate kod kuće nikada.

Eto mojih dva centa. Dobro došli u EU.
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote