View Single Post
Staro 26.06.2013., 23:59   #244
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Evo, upgrejdao sam Win8 na Win8.1 Preview.

Metro je sad puno funkcionalniji, nove aplikacije su fora ali ništa više od toga. Maknuo sam ih sve

Start gumb je natrag i ne može se maknuti. Jako iritantno i nepotrebno imho. Start Screen je puuuuuuno bolji i sad je puno prihvatljiviji zagovornicima Start menija.
Update je bio težak 2,44gb i instalacija je trajala oko 20 minuta. Sve aplikacije su ostale i rade.
Search napokon nije u fullscreenu te je funkcionalniji.

Win8.1 je ono što je Win8 trebao biti. Oni koji nisu voljeli Win 8 neće ni Win 8.1.
Pluseva ima ali bi me nazvali fanboyem i MS-oholičarom pa ću bit u trendu i navesti minuse: nemogućnost micanja Start gumba, nemogućnost izrade lokalnog accounta prilikom instalacije (bar ja nisam mogao to napraviti), micanje one defaultne Win8 slike, desktop ikone iz doba Viste/Win7, nemogućnost brisanja nekih Modern aplikacija koje su se inače mogle maknuti (Camera, Photos, Skydrive), šarenije i nepreglednije dekstop ikone u Start Screenu (pozadina se prilagođuje ikoni)

I čudno mi je što više nema (My) Computer nego This PC

EDIT: I ne znam jel to placebo ali neke stvari mi se čine manjima - taskbar (small icons) i scroll bars pogotovo.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote