View Single Post
Staro 22.06.2013., 17:56   #81
Kristijan_7
Just don't give a fuck
 
Kristijan_7's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zg
Postovi: 764
Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
A jel ti čitaš šta ja tebi pišem?
Da bi uopće vodio borbu s njima moraš znati u čemu je TOČNO problem i da li si ga ti uopće mogao izazvati, a ne tu lupat gluposti savijena je matična.
To što ti je neka ženska rekla na telefonu je nebuloza, ti moraš otići u servis i dobiti stručno obrazloženje, bez obzira jel ga želiš preuzeti ili ne, a to si i trebao napraviti, otići tamo.

Ponovio si već 100 puta da je telefon kao nov, kao da je to bitno, oni su našli grešku.
Da si čitao pozorno od početka, vidio bi da sam planirao otići po mob prije no što mi se javio kolega koji možda može pomoći. Nisam se ja sa nikime svađao, još, oni su zvali nas, a ja sam zvao Vip da pitam što mi je činiti sad i razgovarao sa Apple-om da si vidim alternative. Ne vidim što je tu čudno, informiram se, kao što sam to napravio i ovdje na forumu.
Al ponavljam, po onome što ljudi, a od sada uključujući i moju malenkost pišu, sasvim je svejedno što će oni napisati, kad mogu pisati što god žele. Ne kužim što misliš da će to promjeniti u ovoj priči?
Imam ja mašineriju koja mi može na temelju ovog njihovog nastupa izvući i dva nova takva mobitela, bez brige, ali me ovo boli kao krajnjeg korisnika i nekog ko je imao povjerenja u sustav, pa ću to probati prvo rješiti privatno, kao korisnik, vlasnik i budala koja je dala tolike novce za takav support, a ako nejde, velim - mob je na firmu, pa ćemo okolnim putevima.
Čak i u slučaju da moram platiti servis, platiti ću nekom trećem, ali ću im napraviti da se nježno izrazim - strku, pa ću na taj način sigurno pomoći nekim nedužnim vlasnicima u budućnosti.

A tvoja logika me zbunjuje. Ako ima toliko ljudi sa negativnim iskustvima sa dotičnm servisom, vraćene nepopravljene uređaje, izgrebane i uništene, odbijene reklamacije na sve moguće i nemoguće načine - zašto misliš da će njihov zapisnik nešto promjeniti? Vjerovatno će pisati da je nešto oštećeno unutar uređaja uslijed fizičkog izvijanja uređaja. I šta sad? Ja znam da to nije moguće i nije slučaj. Oni tvrde da jest. I šta sad?
Kakvu zaštitu imamo mi korisnici od zlouporabe servisa kao takvog u svrhu šišanja ovaca? Nikakvu...
__________________
“One morning I shot an elephant in my pajamas. How he got into my pajamas I'll never know.”
Kristijan_7 je offline   Reply With Quote