Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.06.2013., 07:54   #6257
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ja sam malo skeptičan u vezi mazge 6. Na poslu vozim službenu diesel s kraja 2007. i nisam uopće zadovoljan. U usporedbi s prijašnjom lagunom II 2.2 dci to je skonja na magarca po svemu osim kvarljivosti (laguna se puno puno kvarila). Ovima koji su mazdu projektirali ergonomija je stran pojam. Sad, možda su ovi moji strefili neki sfušani primjerak, ali mazga: - od prvog dana vrata moraš jebački zalupiti da se zatvore uz onaj konzerva zvuk ko na stojadinu, mjenjač lupa, stavljaš u prvu ili drugu, redovito ide "klonk", ko da će se podrobiti. Ventilacija je nula bodova u usporedbi s lagunom. Sicevi su mi koma, gore su toliko uski da mi bočna izbočenja dolaze na lopatice, a ja nisam baš nešto širok u ramenima. Display i board computer na mazdi je smijeh - nalazi se na sredini konzole, da bi pogledao kolika je vani temp, moraš okrenuti glavu nadesno, stisnuti gumb koji je isto tamo negdje i onda pogledati na minijaturnom displayu kojega je 2/3 potrošeno na radio Glupi tvornički radio nema pauzu nego samo mute pa kad slušaš CD i hoćeš malo zaustaviti nema druge nego gasi radio itd. itd. mogao bi do sutra nabrajati. S druge strane, motor (2.x l, cca 150 KS, ne znam napamet) je ok, pouzdan, ide fakat dobro, ali i troši podosta, naročito kad se nagazi. Često radim ture od 300+ km u jednom smjeru i vidim da potroši prilično. Lampica od DPF se ponekad upali kad ga gazim po autocesti i onda auto mora na servis da oni to ugase
IMHO, za 200+ kkn koliko je taj auto tada koštao, stvarno loše.
Zato sam i napisal osnovni benzinac, ni 1.8 nije los izbor ali i trosi malo vise a isti drek po perf. DPF je mana ali nisu ni drugi dieselasi imuni na slicna sranja, naroctio sa tim filterima i sl. Prvo kaj odlazi na takvim autima je ekologija i to je sve u pravilu jako skupo. Druga stvar je da su tak malo mocniji dizelasi veliko opterecenje za mjenjac i sve druge sklopove koji su u pravilu robusniji i u konacnici dosta skuplji kad odu, nego kod benzinaca.
Putni komp. na sredini je cesta pojava kod Japanaca kao i uski sicevi. To je tak. I moja Carisma je imala na sredini ali i fotelje za razliku od ovih kaj vozim sad. Manje gledas na taj komp i bok. Lagune je ipak po tim stvarima u vrhu klase i 6tice, narocito starije se ne mogu mjerit sa Francuzima.
On ipak trazi auto od 4500 eura ne od 200k kn i do sad je vozil staru Hondu tak da bi mu 6tica bila avion a Laguna generalska krstarica. Vjerojatno bi mu avion bolje pasal, po ono malo koliko ga poznam.

Najbolji TDI kaj sam vozio je 100ks u A4. Imal bi ga puno rade od Passata Sync karavana 130ks koji mi je bio sluzbeni. Realno se razlika u snazi samo na autoputu osjeti i to vise u vidu konacne brzine ali zato je u A4 milina, ko u crkvi naspram Passata, puno manje razdrman i skoro bez vibracija dok me Passat u prvo vrijeme stalno cimal da mi mobitel vibrira.
MAGARAC je offline   Reply With Quote