Citiraj:
Autor Halos
Ulet.
Znači, trenutno jedini auto koji mi se koliko toliko sviđa je VW Bora 1.9 TDI(2003 okvirni model). Ajmo reć da raspolažem sa 35000 kn, ako uspijem prodat svog keca  .
Ako je netko imao doticaj sa dotičnim, ili sa istom bazom(Golf MK4 i sl.), da otprilike nekakve kvarove koji se dešavaju naglasi, ugl., trebam pomoć  .
To je najgori rang auta koji ja sada gledam, i to mi je koma, ali kaj cu.
Gledam i nekakve Honde do te cifre, možda skodu (octavia tdi).
Šta da radim, šta šta !
Ak je benzinac onda bih isao na lakši auto, i ako je ikako moguće Honda, Toyota. Ali ak je dizel onda VW TDI 90/100/130 ks...
Magarac?
|
Ja imao mk4 tdi 130ks i sad imam mk4 gti, a između njih passata 110ks. Pucaj što te zanima.
Po meni, najbolji motor je upravo taj od 110KS: varijabilna turbina i bosch pumpa. Solidno ide a troši manje i od pumpe duse motora i od slabijeg 90KS sa bosch pumpom.
Kvarova s nijednim nisam imao nekih posebnih, osim začađenje turbine jer cijelu zimu nisam auto dignuo iznad 120km/h nit se ikad pošteno ugrijao. Problem riješen čišćenjem turbine.
Jedini problem kod kupovine je veliki servis i kilometraža, jer ih je dosta iz uvoza i u tom trenutku se gubi svaki podatak prošlosti auta, što i n ije neki veliki nedostatak jer i sa 300 000 motori uredno pale i ne troše ulje ako nisu ubijeni od strane vlasnika, no cijena velikog servisa je cca 3000 kuna, onu cijenu u ovlaštenom za 1800 kuna objesi mačku o rep jer se radi samo o zamjeni zupčastog remena i španera, a gdje je vodena pumnpa, natezač staznog remena koji je poskup i remenica alternatora koja isto nije bagatela.