Citiraj:
Autor Lovrix
PS, nebi poslao na spust bez fulke i najvećeg neprijatelja, tako da ako mislite ići nemojte sa HTom.
|
Može se sa HT-om, samo što se neće nauživati sa XC geometrijom i 80mm hoda. Ti si na kraju krajeva odvozio sa svojim bajkom, tako da - nije da ti je bio potreban nešto puno hoda straga jer ionako samo dropaš kamenje.
Da je za početnika (neovisno o biciklu) - nije.
Moji dojmovi su fenomenalni. U subotu imao slavonsku svadbu do 4 ujutro, u 5 bio već kod Darka, kupimo ostatak ekipe i skoro nadrogiranu dalmatinku koja u Zaprešiću traži prijevoz do Slovenije. Vožnja do tamo u znaku Zlaye i nauljenog Gee Athertona, dolazak na vrata Jadrana gdje smo zauzeli 3 WC-a i israli ih da je to bilo prebolno za slušati.
Dolazak na obalu, prvi ovogodišnji dolazak na more. Penjanje na Babin grob po povećoj vrućini gdje je znoj u očima radio najveće probleme. Babin grob je hrpa kamenja i navodno baba ispod. Ali zanimljivo mjesto uz super poglede. Na 1100m nadmorske visine nije bilo ništa hladnije.
Popili pivu (neki, meni je bilo dosta alkohola) i pojeli, spremili se za dolje
Početak spusta je kako dečki vele marathon/XC dio koji je sve samo to ne. Već je tu bilo frkovitih situacija. Ja sam čak ovdje i uživao bez neke knedle u grlu.
Prestaje šuma i kreće uska staza sa povećim kamenjem i taman prostorom da guma prođe. Škakljive situaciju i umor dolazi na naplatu. Bez stanke se gazi, mora se raditi sa bajkom i svime. Dva puta kad nisam spustio kotač naprijed sam proklizao sa prednjim kotačem jer sam morao naglo kočiti i onda je prednja guma izgubila velik dio gripa. Definitivno nešto neviđeno u mom bajkerskom životu i novo iskustvo. Da, frka je, čak sam imao i štitnike na koljenima i rukama. Reda radi, nek se nađe ako dođe do najgoreg. 160mm hoda i moj skill je na knap bio tamo, za prvo iskustvo.
Onda po hiljadu stepenica, pa trail u centru grada skoro (opet nešto fenomenalno, ali tu sam već bio umoran ko pseto pa nisam previše uživao), piva u pizzeriji i na kraju nešto najbolje nakon vožnje - kupanje u moru.
Doma sam išao strgan, dva dana veselja je uzelo danak. Jedva danas stojim na nogama.