View Single Post
Staro 16.06.2013., 14:08   #1
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Powerline vs. WIFI range extender

Ukratko - nakon malo istraživanja nisam ni sam siguran koja je bolja solucija proširenja lokalne mreže. O čemu se radi:

1) Komp sa Wlan antenama > router Sagem > antena nije odvojiva
2) Signal treba proširiti 20 metara dalje > druga kuća > ista strujna mreža > 5 zida

Razmišljao sam o par solucija

1) Powerline adapteri > ako je ista mreža trebalo bi šljakat i to mi se čini najjednostavnije riješenje (čitao sam da "zagađuju struju za AV recievere i da puštaju dosta interferencija koja smetaju raio signalu) > pa u drugoj kući neki jeftini wifi router da šiba wifi signal
2) WIFI repeater > nešto sa dovoljno jakim antenama u drugoj kući da lovi signal postojećeg routera i šiba po cijeloj drugoj kući

Korištenje mreže nije nešto zahtjevno...klasika surfanje, tu i tamo skidanje koje linux distre i slično, trenutačno šiba download 450kb/s > ovaj dio ne želim da se sroka.

Prijedlozi itekako dobro došli