Malo sam n00b kada su u pitanju servisi bicikla, pa mi treba mala pomoć odnosno savjet. Radi se o tome da nikad nisam imao potrebe ići u servis jer sam "stara škola" vozača (iako po godinama mlad

) i najgore što mi se moglo desiti je probušena guma. Kupio sam si MTB bic preko njuškala za povoljnu cijenu, ali uz sitne nedostatke koji su slijedili tu cijenu. Uglavnom, da ne duljim, radi se o sljedećem:
Stražnja guma ide lagano u "osmicu" - već sam se provozao oko 50 km i bic ide super, ništa ne škripi na njemu, na klima se, sve je tip top za 5 godina starosti (barem koliko mi moje "iskustvo" može reći). Bic je kupljen isključivo za rekreativnu vožnju poslije posla (puno sjedenja i lupanja komandi, pa malo bole leđa). Molio bih vas, ukoliko imate iskustva sa servisima, da mi preporučite neke servise koji su bliže Jarunu gdje živim tako da ne idem kroz prometnu gužvu prema centru grada (znam da ima jedan popularni servis u Vlaškoj) i da mi kažete koliko okvirno košta centriranje kotača + zamjena obje zračnice.
Isto tako, ako imate preporuku za neki dobar sic - znam da svaka guza voli nešto drugo, ali okvirno par modela koji bi mogli biti ok, pa da se orijentiram na isprobavanje istih. Da li je bolje uzeti neki gelirani sic ili onaj s oprugama ispod (pod uvjetom da nije sic za velike prde, nego nešto što liči barem malo više sportski

).
I za kraj, imam spužvaste ručice na volanu i jako su udobne, ali su mi malo tanke - osjećam da nemam dobar stisak kada držim volan (imam 2 metra, pa proporcionalno i toliko velike šape). Da li da tražim enke deblje gumirane ručice ili postoje i neke spužvaste koje su također malo debljeg oblika.
Nadam se da nisam previše zagnjavio, ne morate odgovarati opširno ako nemate vremena, samo dvije tri rečenice bit će dovoljno. Hvala