View Single Post
Staro 13.06.2013., 14:22   #1
Carl-Sagan
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2010
LAN, dva modema, Internet

Ok nakon puno mučenja sjetio sam se da bih mogao pitati nekog pametnog za pomoć..

Isprika ako bude duži post ali cilj mi je sve detaljno objasniti... moguće je da će rješenje biti prejednostavno a opet moguće i da ne postoji rješenje...

U kući pored, koja je od brata, nalazi se modem na koji sam spojen laptopom i tako idem na Internet. Problem je što mobitelom taj signal ne mogu baš uhvatiti.. Stalno se gubi i puca (a uz to mi i mob troši puno baterije zbog slabog signala)..

Danas mi je palo na pamet, da spojim stari modem od t-coma i u laptop ubacim usb wireless stick. To sam i napravio. Ideja je bila da se laptopom spojim na dva modema. Taj od t-coma koji nema interneta i od Iskona koji ima. Također sam se mobitelom spojio na taj modem od t-coma. I mislio sam da ako u podešenjima od Iskon mreže dopustim prolaz na Internet, da ću i mobitelom moći surfati.
Imam Windows 8, i pokušavao sam svašta čačkati ali bilo je bezuspješno.

Po nekoj logici mi se čini da bi to trebalo raditi.. a pošto mi ni na laptopu nije baš neki super signal.. pitao sam se (razmišljao o mogućnosti) da postavim taj ruter od t-coma kao međutočku.. Znači signal bi se slao s od iskonovog rutera do t-comovog pa do mog laptopa i nazad. Nekako mi to zvuči tehnološki gledano, vrlo logično pa se pitam je li riječ samo o mom ne znanju da to podesim ili sve to samo po sebi vrlo problematično...
Carl-Sagan je offline   Reply With Quote